Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Terroren skremte turistene bort fra Tunisia. Nå vil landet ha norske solturister

Venter klar oppgang etter flere år rolige år.

FLOTTE STRENDER: Tunisia er godt forsynt med nydelige og familevennlige sandstrender, som her på øya Djerba. Foto: NTB Scanpix
FLOTTE STRENDER: Tunisia er godt forsynt med nydelige og familevennlige sandstrender, som her på øya Djerba. Foto: NTB Scanpix Vis mer

To stygge terrorhendelser i 2014 og 2015 tømte Tunisia for turister. Først ble 39 mennesker - 30 av dem briter - drept på stranda i Sousse, året etter kostet en terroraksjon mot nasjonalmuseet i hovedstaden Tunis 21 mennesker livet.

FOLKSOMT: De livlige markedene er en opplevelse. Foto: Tormod Brenna
FOLKSOMT: De livlige markedene er en opplevelse. Foto: Tormod Brenna Vis mer

Nå registrerer imidlertid turistmyndighetene at trenden er i ferd med å snu, og særlig britene har igjen begynt å bestille solferier til Tunisia. Forrige uke gikk årets første charter fra Storbritannia til Tunisia, og selskapet Thomas Cook vil fly jevnlig i hele sommer.

Også russere og algeriere har begynt å fylle opp solsengene på de kilometerlange strendene igjen.

Men det er nordeuropeiske turister lander virkelig ønsker seg, da disse legger igjen mer penger enn andre turistgrupper.

- Vi forventer åtte millioner turister i år, og har gode bookingtall fra europeiske kunder, sier landets turistminister, Salma Loumi til Afriaca News.

Kartago og strender

VERDENSARV: Kartago ble grunnlagt av fønikerne og rasert av romerne. I dag er ruinene av dette historiske maktsenteret vernet av Unseco. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
VERDENSARV: Kartago ble grunnlagt av fønikerne og rasert av romerne. I dag er ruinene av dette historiske maktsenteret vernet av Unseco. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Tunisia har vært en attraktiv turistdestinasjon siden begynnelsen av 1960-tallet, og kan foruten sitt behagelige Middelhavsklima by på flotte severdigheter som ruinene av Kartago, nasjonalmuseet i Tunisia som er fullt av historiske skatter og kilometervis av lekre sandstrender.

De fleste solturistene reiser til øya Djerba, men også på fastlandet, rundt byen Monastir kan du velge og vrake både i lekre strender og spennende kulturskatter.

Ny rekord

Om turistminister Loumi når sitt mål om åtte millioner turister i år, vil det være ny rekord for det nordafrikanske landet, og også et kjærkomment tilskudd til økonomien som lider av stor mangel på utenlandsk valuta.

Turismen har stått for åtte prosent av brutto nasjonalprodukt og myndighetenes mål er å komme tilbake til dette nivået.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling