EIERNE RASER: Ikke alle er like fornøyd med sin Tesla. Nå har det hopet seg opp. Foto: SCANPIX
EIERNE RASER: Ikke alle er like fornøyd med sin Tesla. Nå har det hopet seg opp. Foto: SCANPIX Vis mer

Tesla i hardt vær

Sterke anbefalinger trekkes tilbake, kundene raser, og Forbrukerrådet er på saken. I tillegg truer Forbrukerombudet med bøter, og nevnte jeg at aksjen faller som en stein?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dinside Amerikanske Consumer Reports ga tidligere i år Tesla Model S strålende karakterer, bedre karakterer enn de hadde gitt noen annen bil. Nå har pipa fått en annen lyd.

Med bakgrunn i spørreundersøkelser og andre henvendelser fra Tesla-eiere nedgraderer nå Consumer Reports sine tidligere anbefalinger. De nedgraderes faktisk så mye at de ikke lenger er på listen over biler som anbefales.

- Vi kan ikke anbefale en bil som ligger lavere rangert enn gjennomsnittet av alle biler, fortalte representanter fra Consumer Reports til Wall Street Journal nettopp.

Listen over ting kundene klager på er lang, og markedet responderte umiddelbart. Aksjen stupte over 9 prosent på nyheten.

Audi med Tesla-konkurrent

Bråk også i Norge Men heller ikke i Norge går alt på skinner om dagen. I følge Forbrukerrådet har en gruppe Tesla-eiere klaget på at bilene deres yter mindre enn lovet av produsenten.

GODE RESULTATER: Tesla har oppnådd gode resultater, både i de amerikanske og europeiske kollisjonstestene.  Foto: EURO NCAP
GODE RESULTATER: Tesla har oppnådd gode resultater, både i de amerikanske og europeiske kollisjonstestene. Foto: EURO NCAP Vis mer

- Å regne ut effekt og hestekrefter fra elmotorer kan være en vanskelig sak, fortalte Elon Musk til Dinside nylig, og la til at det gjør det ikke noe enklere når det er snakk om to.

I etterkant har derfor Tesla endret markedsføringen til å oppgi effekten fra begge motorene hver for seg.

Dersom partene ikke kommer til enighet, så kan det i ytterste konsekvens være snakk om å heve kjøpet, forteller Ingeborg Flønes i Forbrukerrådet til VG.

Her må vi nok legge til at vi tviler på at det vil gå så langt, men at saken er uheldig for Tesla er det likevel ingen tvil om.

Porsche viser elbil

Mulige dagbøter Disse utfordringene kommer samtidig som Forbrukerombudet har en sak gående om prissettingen til Tesla, der Tesla trekker besparelser av drivstoff fra på veiledende pris. Denne markedsføringen er lovstridig, men partene har foreløpig ikke kommet til enighet.

- Vi kommer til enighet, har Jo Gjedrem i Forbrukerombudet fortalt til Dinside ved tidligere henvendelser, og viser til at dagbøter kan bli resultatet dersom Tesla ikke innretter seg.

Tirsdag var Tesla-aksjen ned over 9 prosent. Samlet den siste måneden har Tesla opplevd en verdidropp på nær 20 prosent.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer