Tesla-konkurrent fra Kina

Det er ikke første gangen kineserne henter inspirasjon fra resten av verden. Denne utgaven ser likevel relativt lovende ut.

JUKS, JA!  Det er liten tvil om hvor inspirasjonen til denne bilens design er kommet fra ... Foto: YOUXIA
JUKS, JA! Det er liten tvil om hvor inspirasjonen til denne bilens design er kommet fra ... Foto: YOUXIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere omtalt Land Winds Evoque kopi som et eksempel på hvor kineserne har hentet inspirasjon fra. Denne varianten er riktignok ikke noen blåkopi av Tesla, og det ville vært urettferdig å trekke for mange paralleller.

Nylig fikk Amerikanske Tesla en ny konkurrent fra det kinesiske bilmarkedet i Youxia X.

Elbilen som etter ryktene skal begynne å produseres neste år, har en 348 hestekrefters motor, og skal ha et rekkevidde på 460 kilometer.

Prisen på Youxia X skal ligge på noe omkring 400.000 kr, med ambisjoner å konkurrere med nye Tesla Model 3, og leveres med batteripakker på 40KW, 60KW og 85KW.

Raskt utseende
Innad i redaksjonen er meningenedelte om designen. Bilen har et tilsynelatende raskt utseende, som kan grense til harry og farlig (?) om en tillater seg å leke for mye med den holografiske grillen.

NYE YOUXIA X: Ser lovende og rask ut. Foto: YOUXIA
NYE YOUXIA X: Ser lovende og rask ut. Foto: YOUXIA Vis mer

Les også: Citroën med ny åpen elbil

Grom lyd i elektrisk bil
I tillegg til en enorm mediapakke, med en mindre tv, er det også wifi-hotspot og direkte mulighet for oppkobling til Android og Iphone.
Noe som også tenner undertegnede er muligheten til å legge på lyden av sin favorittbil over høytalerne. For eksempel Ferrari 488 GTB, Sergio eller Jaguar F-type. Du kan med andre ord cruise gatene med en stillegående elbil, samtidig som du kan få lyden av en hissig Ferrari til glede for de i baksetet.

Les også: Kineserne kommer

Så spørs det om vi får muligheten til å teste Youxia i nærmeste fremtid. Skulle muligheten by seg, skal hvert fall vi stå først i køen.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

INSPIRERT: At kineserne henter inspirasjon fra Vesten, er ikke nytt, men her er det i hvert fall gjort egne grep.  Foto: YOUXIA
INSPIRERT: At kineserne henter inspirasjon fra Vesten, er ikke nytt, men her er det i hvert fall gjort egne grep. Foto: YOUXIA Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer