Tesla Model S er verdens raskeste sedan

Ny model med to motorer og firehjulsdrift gjør underverker. Velkommen, P85 D.

SKAPT FOR NORGE: Med to motorer og firehjulsdrift har Model S fått bedre fremkommelighet og en sportsbils ytelser.  Foto: Alexis Georgeson
SKAPT FOR NORGE: Med to motorer og firehjulsdrift har Model S fått bedre fremkommelighet og en sportsbils ytelser. Foto: Alexis Georgeson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Før nyttår slapp Tesla nyheten om at Model S ville komme med firehjulsdrift og bedre ytelser. Det utløste et skred av brukte tohjulsdrevne Model S på markedet. Noen har til og med gått så langt som å forsøke å selge bilene på bruktmarkedet i Tyskland, for på den måten å hente en gevinst på valutaen i tillegg.

Nå har den firehjulsdrevne bilen landet på norsk jord, og vi har prøvekjørt den. Men hva er det med den nye Model S som gjør den så spesiell?

Vel, den er faktisk verdens raskeste serieproduserte sedan, og når man nå kan få en bil med denne tittelen for 765.000 blanke norske kroner, så er det oppsiktsvekkende spesielt. I tillegg kan du slå deg på brystet og si du kjører miljøvennlig. Disse tre elementene gjør P85D-utgaven fra Tesla til den eneste av sitt slag.

Lik, men så ulik Det er faktisk ikke veldig store forskjeller på versjonen med bakhjulsdrift, og den nye som har drift på alle fire. Den største forskjellen ligger i at sistnevnte har fått en ekstra elmotor.

Fra før har Model S en motor som yter 476 hestekrefter på bakhjulene. Nå har den i tilllegg fått en elmotor på 224 hester som er koblet til forhjulene. Dermed har den fått drift på alle fire.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.