Tesla tester Autopilot 7.0 i Norge nå

Snart parkerer du bilen med mobilen.

SELVKJØRENDE: Med Teslas Autopilot 7.0 blir mer av kjøringen automatisert. Foto: TESLA
SELVKJØRENDE: Med Teslas Autopilot 7.0 blir mer av kjøringen automatisert. Foto: TESLA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside En liten gruppe testsjåfører har allerede fått "Autopilot 7.0" installert i sin bil for å teste programvaren. Tesla har 2.000 testsjåfører på verdensbasis, og siden Norge er et stort marked har vi også fått flere testførere.

I følge bloggen IEE Spectrum, (Institute of Electrical and Electronics engineering), har Tesla sendt ut en betaversjon av programvaren, og testsjåførene skal ganske enkelt gi tilbakemeldinger om feil og mangler ved produktet.

Tesla vet det er en del testsjåfører i Norge, men de har ikke hørt noe om at denne programoppdateringen er til testing nå.

Hva gjør oppdateringen? Autopilot 7.0 er ikke noen revolusjon i og for seg, men vi tipper likevel at funksjonen vil bli godt mottatt hos kundene.

I praksis er det snakk om et system som holder avstand, bremser og akselerer selv, på samme måte som adaptiv cruice-kontroll gjør hos flere andre merker allerede.

Mer uventet er imidlertid funksjonen som lar deg kjøre bilen automatisk fra mobilen, for eksempel å kunne rygge ut av garasjen så den står klar på gårdsplassen, eller parkere automatisk for deg når du har gått ut av bilen. Elon Musk ønsker også at den åpner garasjeporten, kjører inn og plugger til strømmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.