Tesla vant bryggeslaget

En kunde betalte ved å logge seg inn i nettbanken med bilens internett.

STOR INTERESSE: Endelig kan Tesla Model-S sees ved selvsyn i Norge. I helgen var flere biler utstilt på Aker Brygge - og enda flere ble solgt. Foto: TORMOD BRENNA
STOR INTERESSE: Endelig kan Tesla Model-S sees ved selvsyn i Norge. I helgen var flere biler utstilt på Aker Brygge - og enda flere ble solgt. Foto: TORMOD BRENNAVis mer

(Dagbladet): Det er mye som er spesielt med Tesla Model S. At den er hundre prosent elektrisk og likevel like kvikk som anerkjente sportsbiler er nå en ting.

En annen er at den store betjeningsskjermen som sdu styrer alle bilens systemer gjennom, selvsagt også har nettforbindelse.

- En av kundene våre nå i helgen logget seg inn i nettbanken sin og gjorde opp bestillingen sin på den måten, sier Kjell Arne Wold, leder ved Teslas butikk i Oslo, til Dagbladet.

Flere spontansalg Hele denne helga har Tesla sammen med flere andre bilmerker hatt stands på Aker Brygge i Oslo. Det er ingen overdrivelse å si at Teslas tre Model S tiltrakk seg mest oppmerksomhet.

De timene Dagbladet var til stede, var det en stadig stim av mennesker rundt de tre Tesla'ene. For de aller fleste av dem var de første gang de kunne se denne heftig omtalte bilen med egne øyne.

- Vi har ikke hatt et sekunds pause selv om vi har vært mange på jobb, sier Wold.

BETALTE PÅ SKJERM: Du kan selvsagt lese Dagbladet.no på teslas betjeningsskjerm. En kunde brukte skjermen til å logge seg inn i nettbanken og kjøpe bilen på stedet. Foto: TORMOD BRENNA
BETALTE PÅ SKJERM: Du kan selvsagt lese Dagbladet.no på teslas betjeningsskjerm. En kunde brukte skjermen til å logge seg inn i nettbanken og kjøpe bilen på stedet. Foto: TORMOD BRENNA Vis mer

Han har notert flere salg på direkten i løpet av helga.

- Det stemmer. Vi har inngått ni kontrakter her på brygga. Og da snakker jeg om kunder som har betalt depositumet på 31000 kroner på stedet.

- Flere av disse kundene ble så begeistret for bilen da de fikk se dem i virkeligheten at de bestemte seg der og da for at den ville ha en Model S.

- I tillegg har vi solgt biler til folk som har vært her nede og kikket, gått hjem og tenkt seg litt om, og så bestemt seg for å kjøpe.

Spesielt å se den Hvorfor så denne enorme interessen for en bil som har vært omskrevet og omtalt så lenge.

- Det er noe spesielt når folk nå får se den virkeliggjort, ta og føle litt på den og sette seg inn.

GAVEPAKKE: Noen kaller Tesla Model S en gavepakke i og med at den som elbil er fritatt alle avgifter. Selv om bilen har heftige ytelser og lang rekkevidde til elbil å være, er den dog ikke perfekt for alle. Foto: Tormod Brenna
GAVEPAKKE: Noen kaller Tesla Model S en gavepakke i og med at den som elbil er fritatt alle avgifter. Selv om bilen har heftige ytelser og lang rekkevidde til elbil å være, er den dog ikke perfekt for alle. Foto: Tormod Brenna Vis mer

- De ser at det ikke er noe luftslott, men en ordentilig bil som står her side ved side med andre bilmodeller, sier Wold til Dagbladet.

- Mange blir positivt overrasket over hvor bra produktet er, hevder Wold.

Og at Tesla er et bra produkt til en - etter norske forhold - overkommelig pris, ble da også Dagbladet og Vi Menns konklusjon da vi nylig testet den.

Over tusen solgt Snart blir disse luksuriøse elbilene med sine rå ytelser, et langt mer vanlig syn på norske veier.

I løpet av sommeren får de første av over tusen nordmennene som allerede har bestilt en Tesla Model S bilene sine. Fabrikken i California går på høygir og produksjonen er stadig stigende.

Kombinert med flere gode tester, håper Tesla salget vi være like godt framover.

Tesla lover at de som bestiller en Model S i løpet av mai måned, vil få bilen sin levert i løpet av året.