Båtmotorer

Test av 100-hestere: Vinneren er soleklar!

100-hesters utenbordsmotor fra Yamaha, Suzuki, Honda og Mercury har vært under lupen i stortest. Forskjellene er store, og vi har en klar favoritt.

STORE FORSKJELLER: En 100-hesters utenbordsmotor burde være identisk med alle andre på markedet når det gjelder ytelse. Det bekrefter våre målinger. Men når det gjelder forbruk, støynivå og ikke minst standardutstyr fant vi store forskjeller. Foto: Magnus Lejhall, Lars-Åke Redeen og Lars H. Lindén
STORE FORSKJELLER: En 100-hesters utenbordsmotor burde være identisk med alle andre på markedet når det gjelder ytelse. Det bekrefter våre målinger. Men når det gjelder forbruk, støynivå og ikke minst standardutstyr fant vi store forskjeller. Foto: Magnus Lejhall, Lars-Åke Redeen og Lars H. LindénVis mer

I desember sjøsatte Linder Aluminiumbåtar fire båter av sin nye Arkip 530 BR. De fire båtene hadde alle ulike 100-hestere på akterspeilet, henholdsvis fra Honda, Mercury, Suzuki og Yamaha. Det ga en sjelden mulighet til å teste fire markedsledere i 100-hester-klassen under helt identiske forhold.

Målt på propellakselen har alle de fire motorene vi har testet en effekt på eksakt 100 hk. Samtlige er firesylindrete, har elektronisk drivstoffinnsprøyting og veier omtrent det samme. Så langt er alle svært like. Men med hensyn til sylindervolum, så varierer det en hel del, mellom 1,5 og 2,1 liter.

En forklaring er at produsentene benytter samme motorblokk til flere ulike effektklasser, og visse får da større eller mindre volum sammenlignet med konkurrentene i samme effektklasse.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.