Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Test av 14 kabrioleter

Sjekk ut alle de takløse bilene Vi menn Bil Top Gear har testet.

ROADSTER: BMW Z4 er en klassisk roadster med langt panser og to seter. FOTO: Egil Nordlien HM Foto
ROADSTER: BMW Z4 er en klassisk roadster med langt panser og to seter. FOTO: Egil Nordlien HM Foto Vis mer

Stoff- eller ståltak, krøller eller flintskalle - nå er det på å slippe taket. La lun vind omfavne kjøreturen, og solstrålene gi frisk farge til vårbleke kinn.

En kabriolet er ikke det mest fornuftige valget i Norge. Antallet dager som virkelig passer for takløs kjøring bikker i bestefall 30 i løpet av et år. Det betyr imidlertid at det er desto deiligere å brette ned taket de dagene det faktisk er mulig.

Når du er på jakt etter en kabriolet, er det ett viktig spørsmål du må ta stilling til før du begynner: Vil du ha to eller fire seter?

Toseterne, eller roadstere som de kalles, er ofte de mest sportslige modellene med best kjøreegenskaper. Disse er som regel bygget for å være sportsbiler fra bunnen av. Det er vanligvis ikke tilfellet med de takløse fireseterne. Dette er ofte helt normale biler som produsenten har "kappet taket av".

Vi Menn Bil tester alle nye biler som kommer på markedet, og det betyr at vi også har kjørt en god del kabrioleter gjennom vårt faste testopplegg. Under finner du alle våre tester av kabrioleter som finnes på markedet i dag.

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Helgrom BMW M3-cab BMW M3 er førstemann ut med den nye dobbelkløtsj-girkassen. I tillegg har seks sylindrer blitt til åtte, og seks gir har blitt til sju. Karakter: 6/6 Her er sommerbilen Morsommere sommerbil enn Mazda MX-5 finnes ikke. Karakter: 6/6 Produsent: Mazda Pris: 410400 Flott sommerbil fra Audi Audi A5 Cabriolet er en flott bil på mange områder, men det koster å være kar. Karakter: 5/6 Produsent: Audi Pris: 546700 Dieselfryd Audis ferske A3 Cabriolet har med seg de gode sidene til den lukkede modellen. Karakter: 5/6 Gjennomført cabglede Audi A3 har tapt lite på å miste taket; den kjører fortsatt godt, og oppleves som småsporty og påkostet. Karakter: 5/6 Koster skjorta, mangler tak og er vanskelig å sladde med Men BMW 640i kabriolet er noe av det beste du kan kjøre i sommer. Karakter: 5/6 Produsent: BMW Pris: 1299500 Sommerens drømmebil Det er ikke noe billig over den rimeligste versjonen av BMWs nye roadsterfulltreffer. Karakter: 5/6 Sommerens vinnerbil Man tar en vellykket coupécabriolet og tilsetter et stykk råsterk sekssylindret dieselmotor. Resultatet er pur nytelse. Karakter: 5/6 Produsent: BMW Pris: 667000 Roadsterhimmelen er nær BMW Z4 sDrive35i er den foreløpige toppmodellen i Z4-serien. Og dobbelturboen under panseret gjør ikke skam på BMWs ry som motorbygger. Karakter: 5/6 Produsent: BMW Pris: 890000 Denne er billigere enn du tror En herlig sportsbil koster ikke mer enn en gjennomsnittlig Volkswagen Golf. Karakter: 5/6 Produsent: Mazda Pris: 279900 Den deiligste kabrioleten Mercedes E-cab er en av de flotteste kabrioletene på markedet. Vi har kjørt den med helt ny bensinmotor. Karakter: 5/6 Produsent: Mercedes-Benz Pris: 756000 Er dette en ny folke-cab? Peugeot 308 CC glimter til med mange gode egenskaper, men mangler det lille ekstra for toppscore i vår test. Karakter: 4/6 Produsent: Peugeot Pris: 469000 Gjenoppstått ikon Audi TT er blitt et sportsbil-ikon, med former de fleste kjenner. Kan nye TT videreføre suksessen? Karakter: 4/6 Stødig, men dyr 1-Serie cab Da BMW 1-Serie lanserte sin coupé, var det ingen bombe at det også ville komme en kabriolet. Vi har kjørt den på vante veier. Karakter: 4/6 Produsent: BMW

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media