VARME PØLSER: Personlige, lette gassbrennere med liten kjele er en moderne arvtaker for termosen, mener vårt testpanel. Vi har også testet stormkjøkken på gass, stormkjøkken med rødsprit, brennere på parafin, multifuelbrennere, topp- og singelbrennere og personlige brennere med kjele. Salza er mest opptatt av når hun skal få en bit av den varme pølsa til Tilde. Foto: Turid Næss
VARME PØLSER: Personlige, lette gassbrennere med liten kjele er en moderne arvtaker for termosen, mener vårt testpanel. Vi har også testet stormkjøkken på gass, stormkjøkken med rødsprit, brennere på parafin, multifuelbrennere, topp- og singelbrennere og personlige brennere med kjele. Salza er mest opptatt av når hun skal få en bit av den varme pølsa til Tilde. Foto: Turid NæssVis mer

Test av 19 turkjøkken: Tre får terningkast seks

Blant vinnerne er et stormkjøkken som virkelig tåler storm.

I dag finnes det mange varianter: de veier lite, er forholdsvis enkle å betjene og koker opp kaffevannet på en-to-tre. Vi har prøvekjørt et lite utvalg av klassiske stormkjøkken, noen multifuel-brennere og den moderne «termosen» på gass: personlig stormkjøkken.

Det finnes utallige varianter fra forskjellige produsenter og ikke minst ulike prisklasser. Vi har delt dem inn i seks kategorier:

Personlige gassbrennere med integrert kjeleFrittstående multibrennere på parafin og gassBrennere på parafinStormkjøkken/kokesett på gassStormkjøkken/kokesett på rødspritOn top og singelbrenner på gass («personlig stormkjøkken»)

Slik testet vi:

For å få et nøytralt sammenlikningsgrunnlag ville vi se hvor lang tid det tok å koke opp en halv liter vann. Alle brennerne og stormkjøkkenene ble utsatt for kontrollert vindstyrke 3 meter/sek, hvor vi brukte en medfølgende vindskjerm i aluminium. Der vindskjerm ikke fulgte med, brukte vi Optimus sin skjerm. Vi tok også koketida når det var vindstille. Vi har vurdert brukervennlighet, om det er enkelt å fyre opp og om bruksanvisningen er lett å forstå.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

Prøveperiode*

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55/uke)) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

60% rabatt**

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 180 kr per 6 måneder. 1 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449 kroner/6 måneder) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (55kr/uke).
  • **Fornyes til normalpris etter gratisperioden (449kr/6 mnd)
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.