Du leser nå Dagbladet Pluss

Test av el-sparkesykler

Test av el-sparkesykkel: Vinneren er billigst, taperen var vanskelig å finne

Vi har testet de elektriske sparkesyklene du kan leie i Oslo.

ELEKTRIFISERT: - Å suse rundt på elektrisk sparkesykkel er nok på god vei til å bli årets morsomste transportmiddel - om en finner en ledig sykkel med nok strøm, mener Turid etter første prøvetur på en el-sparkesykkel. Foto: Bjørn Langsem
ELEKTRIFISERT: - Å suse rundt på elektrisk sparkesykkel er nok på god vei til å bli årets morsomste transportmiddel - om en finner en ledig sykkel med nok strøm, mener Turid etter første prøvetur på en el-sparkesykkel. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Ingen tvil om at brukeropplevelsen får topp score når du kan forflytte deg hurtig og lydløst fra sted til sted. Tilgjengeligheten er derimot noe helt annet.

Slik gikk det da vi testet de elektriske sparkesyklene som kan leies i Oslo:

Torsdag klokka 18:45 ankom vi Oslo Sentralstasjon for å prøve ukas nyvinning: el-sparkesykkelen. Den første vi så sto pent og ventet idet vi kom ut av stasjonsområdet. Fram med telefonen og den nynedlastede appen til Tier. Sykkelen hadde 91 prosent igjen av batteriet, så dette passet utmerket (1). (Tallene i parentes er i hvilken rekkefølge og antallet sykler vi prøvde før vi fant en som var ledig og med batterikapasitet.)

Men den gang ei. Den leste QR-koden, men null reaksjon. Appen skannet koden og så hengte den seg opp. Etter flere forsøk ga vi opp. Sjekket om det var flere i området, og det var det. På sjøsiden fikk vi napp på en, og vandret dit (2). Heller ikke den fikk vi løst ut. De to andre som sto der var uten strøm (3 og 4).

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.