Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Test av jegerakevitter. Én får terningkast 6

Norsk akevitt er i skuddet som aldri før. Mens den før ble drukket sammen med øl, sverger stadig flere til drinker laget på akevitt.

TOPPSCORE: Bladet «Jeger» har testet seks jegerakevitter - og gir en av dem terningkast seks. Hele testen kan du lese her. Foto: NTB Scanpix
TOPPSCORE: Bladet «Jeger» har testet seks jegerakevitter - og gir en av dem terningkast seks. Hele testen kan du lese her. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hvordan man nyter akevitt er selvfølgelig en smakssak. Enkelte foretrekker å servere drikken godt avkjølt, for da mister den mye av smaken. Akevitt-kjennere mener de fleste akevitter bør serveres romtemperert, 17-19 grader. Da beholder drikken mye av sin smak og karakter, som ellers forsvinner ved avkjøling.

Akevitt-kjennere mener at du bør droppe snapsglasset glasset og istedet satse på et tulipanformet glass, slik at du kan sveive glasset og la duften virkelig komme til sin rett, akkurat slik man gjør med en god vin eller cognac. Vi fulgte rådet!

Akevitt-drinker

Akevitt serveres også på ulikt vis; mange liker den bar, men de fleste foretrekker å drikke den ledsaget av øl til mat. De senere årene har det også blitt mer og mer vanlig å benytte akevitt i drinker.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?