Test av riskrem og yoghurt

Se hvilken som er sunnest - og om den smaker godt.

TESTET: Disse riskremene og yoghurtene ble testet av våre eksperter. FOTO: Petter Berg / HM Foto
TESTET: Disse riskremene og yoghurtene ble testet av våre eksperter. FOTO: Petter Berg / HM FotoVis mer

Vi har her gjort en vurdering av næringsinnholdet i et utvalg av riskremer, rislunsjer og yoghurter.

Grunnen til at vi har samlet disse i en gruppe, er at de i tillegg til å presenteres som dessert på hjemmesiden til produktene, også markedsføres som smart turmat eller små mellommåltider.

Det er da heller ingen totale katastrofer i denne gruppen, de får jevnt over ganske ok karakterer. Men for å være et fullgodt mellommåltid, bør nok sukkerinnholdet være betydelig lavere enn det er i disse dessertene.

I tillegg til å se på næringsinnholdet har vi gjort en smaksvurdering av de tre som kommer best ut ernæringsmessig.

Piano Riskrem Bringebærsaus får full score, 6 av 6 for næringsinnhold, men smaksdommen er ikke like nådig - for løs konsistens og syntetisk smak på sausen, mener vinekspert og gourmetsmaker Arnie Stalheim.

Piano Rislunsj Jordbær og Kos Riskrem med Bjørnebærsaus får begge karakteren 4 for næringsinnhold. Av de to kommer Piano Rislunsj med jordbær i tillegg best ut smaksmessig - 5 av 6 poeng. Passe søt, fin konsistens og naturlig smak på sausen, lyder dommen.


Næringsinnhold og ingredienser Det er slående hvor like de ulike dessertproduktene faktisk er, de inneholder jevnt over fløte, helmelk, sukker og egg/eggepulver.

Dermed er det ikke så kjempemye som skiller dem på næringsinnholdet, vi snakker altså små forskjeller. Men om du er interessert i kalorier, så finner du lett ut hvilken porsjon som gir deg minst energi - vi har regnet dette om for deg.

På samme måte kan du finne ut hvilket produkt som inneholder minst og mest tilsatt sukker, minst og mest fett og minst og mest protein.

Mange av dessertene er tilsatt tilsetningsstoffer som skal gjøre at puddingen eller kremen ikke skiller seg, at fargen er jevn og pen, at smaken er god og at produktet holder seg lenge. Velg produkter uten slike stoffer dersom du ønsker en mer hjemmelaget, ren dessert.

Vi har også oppgitt de tre første ingrediensene i produktet. Dette er de ingrediensene det er mest av.

Vi har kjøpt alle variantene vi kom over og er klar over at det kan mangle noen smaker.

Les også: Vinkjenner tester lettbrus

Stor test av leverpostei

Her er det sunneste fettet

Stor test av tomatsupper

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Piano Riskrem Bringebærsaus Det beste kjøpet i denne testen - lite kalorier og lite tilsatt sukker. Karakter: 6/6 Produsent: Tine Pris: 9,50 Kos Riskrem med Bjørnebærsaus En middels dessert som så vidt bikker midten pga lite fett. Karakter: 4/6 Produsent: Fjordland Pris: 22,90 Piano Rislunsj Jordbær Det er ikke så altfor mye tilsatt sukker i denne desserten, noe som plasserer den over middels. Karakter: 4/6 Produsent: Tine Pris: 9,30 Piano Yoghurt Duo Cappuccino & mandelcrisp Et høyt innhold av tilsatt sukker trekker et ellers middels greit produkt ned under midten. Karakter: 3/6 Produsent: Tine Pris: 11,50 Piano Yoghurt Duo Karamell & nøttecrisp Et høyt innhold av tilsatt sukker trekker et ellers middels greit produkt ned under midten. Karakter: 3/6 Produsent: Tine Pris: 11,50 Piano Rislunsj Bringebær & rips Det er det høye kaloriinnholdet som trekker denne desserten ned litt under middels. Karakter: 3/6 Produsent: Tine Pris: 9,50 Piano Rislunsj Blåbær Det er det høye kaloriinnholdet som trekker denne desserten ned litt under middels. Karakter: 3/6 Produsent: Tine Pris: 9,50 Piano Yoghurt Duo Nøttetoffee & sjokoladecrisp Et høyt innhold av tilsatt sukker trekker, et ellers middels greit produkt litt under midten. Karakter: 3/6 Produsent: Tine Pris: 9,40 Piano Yoghurt Duo Sjokolade & nøttecrisp Et høyt innhold av tilsatt sukker trekker et ellers middels greit produkt ned under midten. Karakter: 3/6 Produsent: Tine Pris: 9,60