Daglig bruk: Langrennsløper Petter Stakston bruker ull hver dag under trening vinterstid, og når han konkurrerer. Han liker lette ullplagg som sitter godt, og som holder han varm. Her tester han en trøye fra Ulvang. Foto: Kristin Roset
Daglig bruk: Langrennsløper Petter Stakston bruker ull hver dag under trening vinterstid, og når han konkurrerer. Han liker lette ullplagg som sitter godt, og som holder han varm. Her tester han en trøye fra Ulvang. Foto: Kristin RosetVis mer

Test av ulltrøyer: Vinneren blir overhodet ikke tung eller våt selv om man svetter mye

Det er kaldt ute, og det betyr ull fra topp til tå. Vi har testet ni ulltrøyer over lengre tid og plukket ut de beste i kategorier som «best på kalde dager», «penest design» og «Dagbladets testvinner».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Snøen har latt vente på seg de fleste steder i vårt langstrakte land, men det har vært kalde temperaturer, og da er det ull som gjelder på trening. I hvert fall hvis du har lyst å unngå å fryse. Når man blir varm, svetter, stopper og blir kald, er den urgamle, norske tradisjonen med ull innerst aller, aller best. Grunnen er at den isolerer brukbart også når den er fuktig. Ull transporterer bort svette ganske effektivt. Siden ull tørker langsomt, hindrer den rask avkjøling.

Ull motvirker dårlig lukt og kan brukes flere dager på rad uten å vaskes om plagget luftes om natta. Plaggene trenger ikke vaskes så ofte. Følg vaskeanvisningene på plaggene, og bruk alltid vaskemiddel for ull. Ulempene er lavere slitestyrke enn kunstfiber og ull er ofte dyrere.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn