Test av ulltrøyer: Vinneren blir overhodet ikke tung eller våt selv om man svetter mye

Det er kaldt ute, og det betyr ull fra topp til tå. Vi har testet ni ulltrøyer over lengre tid og plukket ut de beste i kategorier som «best på kalde dager», «penest design» og «Dagbladets testvinner».

Daglig bruk: Langrennsløper Petter Stakston bruker ull hver dag under trening vinterstid, og når han konkurrerer. Han liker lette ullplagg som sitter godt, og som holder han varm. Her tester han en trøye fra Ulvang. Foto: Kristin Roset
Daglig bruk: Langrennsløper Petter Stakston bruker ull hver dag under trening vinterstid, og når han konkurrerer. Han liker lette ullplagg som sitter godt, og som holder han varm. Her tester han en trøye fra Ulvang. Foto: Kristin Roset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Snøen har latt vente på seg de fleste steder i vårt langstrakte land, men det har vært kalde temperaturer, og da er det ull som gjelder på trening. I hvert fall hvis du har lyst å unngå å fryse. Når man blir varm, svetter, stopper og blir kald, er den urgamle, norske tradisjonen med ull innerst aller, aller best. Grunnen er at den isolerer brukbart også når den er fuktig. Ull transporterer bort svette ganske effektivt. Siden ull tørker langsomt, hindrer den rask avkjøling.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer