UTSTYRET I ORDEN: Har du ikke shaker og annet barutstyr hjemme, kan dette bli levert på døra med cocktailkassa Drink in a box. Foto: PER ERVLAND
UTSTYRET I ORDEN: Har du ikke shaker og annet barutstyr hjemme, kan dette bli levert på døra med cocktailkassa Drink in a box. Foto: PER ERVLANDVis mer

Test: Drink in a box - cocktails på døren

Drinkeboksen - leveringskassa for de voksne.

Matkasse-trenden i Norge har for lengst tatt av. Det finnes en rekke leverandører som leverer alt fra slankemat til ukesmenyer for storfamilien eller mat for enslige.

Kassa fra Drink in a box derimot, byr på alt du trenger for stille tørsten til dine gjester.

Nesten. Alkoholen må du stille med selv.

Slik testet vi  Journalister fra Dagbladet og DinSide testet cocktailkassa "Drink in a box", som ruller ut senere i sommer. 

Vi fulgte fremgangsmåten på notatet som følger med i kassa.

COCKTAIL PÅ DØREN: Du har alkoholen, Drink in a box leverer resten. Vi testet en tidlig versjon av cocktailkassa før ferdig design og logoer var på plass. Kassa lanseres i løpet av sommeren. Foto: PER ERVLAND
COCKTAIL PÅ DØREN: Du har alkoholen, Drink in a box leverer resten. Vi testet en tidlig versjon av cocktailkassa før ferdig design og logoer var på plass. Kassa lanseres i løpet av sommeren. Foto: PER ERVLAND Vis mer

I testen har vi først og fremst lagt vekt på brukervennligheten. Cocktailene vil kunne variere. Vi har sett på hva vi får - til hvilken pris, og i tillegg har selvfølgelig smaken vært en viktig faktor.

Skal vi betale litt ekstra for å få cocktails på døren, er det verdt det?

Se faktaboks for kassas innhold og pris.

Utstyret på stell Kassa fra Drink in a box blir levert på døra sammen med en isoporboks full av is. Kassa inneholder alle ingrediensene til cocktailene (noen selvmikset, andre fra butikk), oppskrift med bruksanvisning, samt utstyret du trenger for å lage og servere dem er mulig som tilvalg, dersom du ikke har det.

Dersom du allerede har noe av dette utstyret hjemme kan også bestille uten.

RIKTIG STYRKEFORHOLD: - Når du er hjemme slumper du kanskje litt, med oppskriftene og utstyret i denne kassa får du det riktige styrkeforholdet på alkohol og blandingsvann og dermed den gode smaken på drinken, mener en i panelet. Foto: PER ERVLAND
RIKTIG STYRKEFORHOLD: - Når du er hjemme slumper du kanskje litt, med oppskriftene og utstyret i denne kassa får du det riktige styrkeforholdet på alkohol og blandingsvann og dermed den gode smaken på drinken, mener en i panelet. Foto: PER ERVLAND Vis mer

Mengden is kan kanskje virke litt overveldende, du får minst dobbelt så mye is som du trenger, fordi Drink in a Box-folka regner med at det kommer til å smelte litt før du får laget alle drinkene.

Praktisk ettersom drinker ikke er det samme uten deilige kalde isbiter!

Fem smarte tips til hvordan du får iskald drikke raskt og enkelt.

Hver kasse skal kunne lage 16 drinker.

Som på byen Testpanelet utpekte en "bartender" som fulgte oppskriftskortene uten problemer.

- Her er det godt forklart med step-by-step liste og bilder av drinkene, sier han om bruksanvisningen til de to drinkene vi har laget; ingefærmojito og vanilje-laika.

DEN NYE KASSA: Slik ser den ferdigstilte Drink in a box kassa ut. Foto: Liquid Engineers
DEN NYE KASSA: Slik ser den ferdigstilte Drink in a box kassa ut. Foto: Liquid Engineers Vis mer

Dette visste du kanskje ikke om vaniljestanga.

Oppskriftskortene har fresht design og forklarer godt både mengder og metode, men noen av ordene kan kanskje virke litt uvant dersom du ikke kan engelsk bartender-fagspråk.

- Mulig de burde ha en norsk oversettelse på baksiden kanskje? foreslår vår provisoriske bartender.

Smak og behag Kassa bruker ordentlige råvarer, her er det ikke ferdigmikser. De fleste kan presse lime og koke sirup, men det er ikke alltid du har tid eller ork. 

- Drinkene har kvalitet som du ville fått på byen, skryter en fornøyd tester mens hun tar en slurk til av den nylagde ingefærmojitoen.

Oppskriftene i kassa fullt mulig å gjøre alkoholfrie til dem som ikke drikker

I tillegg til at Drink in a Box gjør livet litt enklere for deg som skal ha fest, er dens styrke nok at den gir inspirasjon og alternativer til drinker du kanskje ikke ville ha kommet på selv, eller nye varianter av gamle favoritter, som mojito med en tvist.

Men mens ingefærmojitoen ble hyllet var ikke alle like begeistret for vaniljedrinken. Den ble litt for søt for noen av testerne, og her finner vi kassas minus: Om én drink ikke faller i smak, har du fortsatt syv igjen av den samme.

- Dette er en drink jeg ikke ville bestilt på byen fordi jeg kan se at jeg ikke ville likt den. Håper de gjør det mulig å velge hvilke drinker man vil ha selv, sier kveldens improviserte bartender.

Bare dropp alkoholen for smakfulle mocktails.

Drinkenes svar på IKEA? - Det er en god følelse å få alt jeg trenger satt foran meg. Jeg kan gjerne gjøre jobben selv jeg. Er dette drinkenes svar på IKEA? Med bruksanvisning og alt, spør en lattermild tester.

INGEFÆRMOJITO: Denne drinken synes vi smakte forfriskende, og ble vår favoritt i kassa. Foto: PER ERVLAND
INGEFÆRMOJITO: Denne drinken synes vi smakte forfriskende, og ble vår favoritt i kassa. Foto: PER ERVLAND Vis mer

Drink in a box kan være god hjelp til alle som er hobbybartendere, men kanskje ikke så oppfinnsomme.

Når du først har en fest, er det morsomt å få det litt ordentlig, og ikke minst prøve noe nytt.

Det koster litt å bestille fra Drink in a box, uten alkohol koster det 56 kroner drinken, men det er fortsatt billigere enn å gå på byen. Og mye morsommere enn å bare servere klassiske gin og tonic eller rom og cola.

Har du billig taxfreealkohol blir det enda rimeligere.

SKÅL: Vaniljedrinken ble litt for søt for oss, men den var enkel å lage! Foto: PER ERVLAND
SKÅL: Vaniljedrinken ble litt for søt for oss, men den var enkel å lage! Foto: PER ERVLAND Vis mer

Smart taxfreeapp lar deg gå på grønt - selv om du har kjøpt mer enn kvota.

Cocktailkassa blir litt som de ovennevnte matkassene.

Det passer perfekt for dem som har lyst på inspirasjon, og å prøve noe nytt, men ikke har all verdens tid til å handle og å gjøre forberedelser - og er villige til å betale litt ekstra for at andre skal gjøre denne delen av jobben for dem.

Dagen derpå? Her er leverandørene som vil servere deg frokost på døren. 

GARNITYR: Alt følger med i kassa, også små detaljer som garnityr til drinkene. Foto: PER ERVLAND
GARNITYR: Alt følger med i kassa, også små detaljer som garnityr til drinkene. Foto: PER ERVLAND Vis mer