Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Test: Polo mot Fiesta. Denne kompakte favoritten gir deg mest moro for lite penger

To legender i kompaktklassen. VW Polo og Ford Fiesta er likevel svært forskjellige, så du må vite hva du er ute etter før du kjøper.

KOMPAKTE FAVORITTER: Ford Fiesta (bakerst) og Volkswagen Polo har alltid vært ettertraktede biler i kompaktklassen. Vi har testet dem mot hverandre og kåret vår favoritt - og forteller deg om det var hodet eller hjertet som tok valget for oss. Alle foto: Jamieson Pothecary
KOMPAKTE FAVORITTER: Ford Fiesta (bakerst) og Volkswagen Polo har alltid vært ettertraktede biler i kompaktklassen. Vi har testet dem mot hverandre og kåret vår favoritt - og forteller deg om det var hodet eller hjertet som tok valget for oss. Alle foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Det er et eller annet med små kompaktbiler som vi i Autofil digger så innmari. Størrelsen gjør ofte at vekten er lav og chassiset stivt. Resultatet er svært gode kjøreegenskaper for relativt liten investering.

I tillegg drar bilene fordel av å være en del av flåten til store bilmerker som dekker alle bilsegmenter. Det er ikke uvanlig å finne mye av det samme utstyret i basismodellene som du finner i modellene som koster flere hundre tusen kroner mer.

Tror du meg ikke? Kjør en test: Sett bind for øynene til en kompis, sett han inn i nye Polo og spør hvilken modell han sitter i. Jeg tipper en del svarer Golf, og noen til og med Passat...

Dagens duell er to legender innen kompaktbilsegmentet. Volkswagen Polo ble lansert helt tilbake i 1974, mens Ford Fiesta kom året etter. Begge var – om vi skal være ærlig – forferdelig på alle måter:

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?