Test: Tempokassen fra Nettmat.no

Middagskassen for dem som ikke vil bruke mer enn fire minutter på å lage mat har rause porsjoner, men altfor lite grønnsaker.

FULL PAKKE: Tempo-kassen til Nettmat.no ser ut som fersk ferdigmat i pakken, men oppleves som hjemmelaget når du får den på tallerkenen. Foto: INE-ELISE HØIBY
FULL PAKKE: Tempo-kassen til Nettmat.no ser ut som fersk ferdigmat i pakken, men oppleves som hjemmelaget når du får den på tallerkenen. Foto: INE-ELISE HØIBY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Middagskasser og mat på døra er god butikk, og leverandørene vil stadig gjøre det enklere og raskere for deg.

Etter ekspressmenyene kom super-ekspressmenyen, som er en slags mellomløsning mellom middagskasser og ferdigmat.

Middagskasseleverandøren Nettmat.no har nå lansert en lynrask kasse det skal godt gjøres å toppe: Tempokassa. Her får du middag på fire minutter.

Er det mulig å få middag på fire minutter, uten at det smaker av ferdigmat?

Vi har testet, og kortversjonen er ja.

Det ser ut som ferdigmat når det kommer, men det ser ut - og smaker - mer som hjemmelaget på tallerkenen.

Nå kommer frokostkassene: Ferskt fra bakeren på døra
  Slik testet vi Vi bestilte en Tempomeny med fire middager til én person til 595 kroner. Dagbladets matjournalister har tilberedt og smakt seg igjennom alle rettene.

VOLDSOMME PORSJONER: Det er godt, men vi hadde blitt mer enn mette av halv porsjon pulled pork og coleslaw. Foto: ELISABETH DALSEG
VOLDSOMME PORSJONER: Det er godt, men vi hadde blitt mer enn mette av halv porsjon pulled pork og coleslaw. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Vi har hovedsakelig sett på smak, men også variasjon og konsistens, utseende, porsjonsstørrelser og hvordan det gikk å lage maten.

Ferdigmat i særklasse Selv om Nettmat er en klassisk middagskasse, der du kan abonnere på middager hver eneste uke, er det mer nærliggende å sammenligne med ferdigmiddager. Rettene kommer ferdig, og skal varmes i mikrobølgeovn eller ovn.

Vil du ha middag på fire minutter, slik Tempokassen lover, er det mikro som gjelder, men vi liker at det også er mulig å varme i ovn, så kan man gjøre det noen ganger om man har tid. For eksempel ville potetbåtene til pulled pork-retten nok hatt godt av å bli varmet i ovn i stedet for mikro.

Sammenlignet med ferdigmat kommer Tempo-kassen mye bedre ut. Rettene er markant ferskere, og de har også lykkes langt bedre med å beholde sprøheten i råvarene.

Med unntak av et par av sukkerertene i kyllingnudelretten ble vi positivt overrasket over hvor sprø og gode grønnsakene var. Mye bedre enn vi er vant til fra klassiske mikroretter fra kjøledisken - på høyde med de beste vi har smakt fra frossendisken.

Se hva vi synes om årets nye ferdigmat

- Dude-food Rettene vi fikk smake på var lange i grønn curry, langtidsstekt svinenakke med bakte rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter, kyllingwok med nudler og cashewnøtter og pulled pork-burger med coleslaw og bakte båtpoteter.

En eklektisk og variert uke, med retter fra flere verdenshjørner og kjøkken. Mer om hva vi synes om de enkelte rettene kan du se under bildene.

Generelt sett delte rettene seg i to grupper: De asiatisk-inspirerte rettene hadde i overkant mye ris og nudler, mens de amerikanskinspirerte var i overkant kjøttunge.

LANGE I GRØNN CURRY: Ukens første middag har god smak av grønn curry, men de kunne godt dratt på litt med krydderet. Vi skulle også gjerne sett litt flere grønnsaker. Foto: ELISABETH DALSEG
LANGE I GRØNN CURRY: Ukens første middag har god smak av grønn curry, men de kunne godt dratt på litt med krydderet. Vi skulle også gjerne sett litt flere grønnsaker. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Dette er klassisk dude-food! Men hvor blir det av grønnsakene?

Her har Nettmat mye å gå på. Grønnsaker er sunt og godt for oss - og ikke minst billig - i hvert fall i forhold til kjøtt og fisk.

De grønnsakene som er med, er stort sett fine og al dente-sprø, men det er altfor lite av dem. Poteter er ikke grønnsaker!

Kutte kjøttet? Tre kjøttfrie middager du garantert blir mett av.

Hvorfor våger de ikke mer? Der ferdigmatleverandørene nå har blitt litt mer vågale og gitt rettene sine litt ordentlig smak, svikter Tempo-kassen noe. Det er langt fra husmannskost, men både curryen og sweet chilisausen var fryktelig tamme.

De traff bedre på de kjøttrike rettene, svinenakken var god og mør, potetene med fin hvitløkssmak og sausen på pulled-pork-burgeren var ikke så i overkant søt som det noen gang blir.

I den éne retten bommet de litt på hovedingrediensen: Kyllingen var i overkant stekt, og hadde distinkt oppvarmet kyllingsmak som vi ikke er så glad i.

LANGTIDSSTEKT SVINENAKKE: Godt og mørt kjøtt, rotgrønnsakene gir litt å tygge på, og potetene har fin og kremet saus, uten at det blir for tunt. Men vi kunne fint klart oss med tre, ikke fem stykker kjøtt. Foto: ELISABETH DALSEG
LANGTIDSSTEKT SVINENAKKE: Godt og mørt kjøtt, rotgrønnsakene gir litt å tygge på, og potetene har fin og kremet saus, uten at det blir for tunt. Men vi kunne fint klart oss med tre, ikke fem stykker kjøtt. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Når det er sagt: Alt smakte godt. Og alle rettene hadde hver sin distinkte smak, og det var en fin og variert ukemeny sånn sett.

Hva du skal ha til middag? Her er ti enkle og gode retter med kjøttdeig.

Enorme porsjoner Et av poengene med å bestille matkasser, er at man skal unngå å sitte igjen med matrester som man må kaste.

Ukemenyen begynte med en raus porsjon fiskecurry, og så ble porsjonene større og større, og det eskalerte til en nesten perverst overlesset pulled pork-burger.

Mengden pulled pork og coleslaw var nok til to rause burgere. Minst.

Med unntak av fiskecurryen hadde vi hatt problemer med å spise opp rettene. De er også mye større enn porsjonene vi er vant til fra tilsvarende ferdigmiddager.

Tar du med lunch på jobb, eller spiser du gjerne litt middagsretter til kvelds, er restemat en fin bonus, men om det ender opp med at du enten spiser altfor mye, eventuelt kaster mat, forsvinner jo litt av poenget med å bruke middagskasser for ikke å kaste overskuddsmat.

KYLLING MED NUDLER OG CASHEWNØTTER: Ukens minst populære rett, rett og slett fordi kyllingen ikke smakte så godt. Men grønnsakene var fine og sprø (med unntak av to av sukkerertene som var dvaske), nudlene hadde litt å tygge på, og smaken var god, om enn litt lavmælt. Foto: ELISABETH DALSEG
KYLLING MED NUDLER OG CASHEWNØTTER: Ukens minst populære rett, rett og slett fordi kyllingen ikke smakte så godt. Men grønnsakene var fine og sprø (med unntak av to av sukkerertene som var dvaske), nudlene hadde litt å tygge på, og smaken var god, om enn litt lavmælt. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Tempokassa kan bestilles som fire retter til én person og tre retter til to personer. Vi mener to personer fint kunne delt en firemannskasse, og så heller hatt litt salat ved siden av.

Prisen på kassen er 595 kroner for fire middager til én person, noe som gir en porsjonspris på nesten 150 kroner. Sparer du noe til lunch dagen etter, eller er dere to som deler, er du nede i 75 kroner per porsjon, noe som er litt enklere å svelge.

Om tjenesten Selve bestillingen gikk mer enn greit. Det skal sies at vi ringte og registrerte oss, fordi vi skulle ha levering til bedriftsadresse, men vi har også gått igjennom trinnene. Du registrerer deg som bruker, og så velger du kassen du vil ha.

Det gjorde også avregistreringen. Du velger om du vil ha levering hver eller annenhver uke, og abonnementet løper til du sier det opp.

Nettmat leverer søndager, mellom tre og ni, noe som sikkert kan være litt klønete for noen, om du ofte er bortreist i helgene. Bor du i Stavanger-området kan du hente selv på mandager mellom to og sju - noe som også gir ti prosent rabatt, og det er jo lov å håpe at en slik løsning også kommer til Oslo-området.

Nettmat.no er en relativt ny leverandør på Østlandet, men har holdt på siden 2015 i Rogaland. Ambisjonen er å tilby fantastiske lokale råvarer fra matfylket Rogaland til alle. Foreløpig leverer de kun til områder i Rogaland og Oslo.

Litt sunnere: Vi har testet Sunn & Lett-kassen fra Adams mat og Godtleverts Roedemeny.

Terningkast fem Vi likte Tempo-kassen fra Nettmat.no. Til tross for knapphet på grønnsaker. Den var fin og variert, rettene hadde gode smaker (om enn litt for dempet) og råvarene er gode.

PULLED PORK BURGER: Det var så mye kjøtt og coleslaw at vi begynte å le da vi skulle montere hamburgeren. Men godt, det smakte det. Og vi likte at coleslawen hadde knepen mengde majones (slik den skal være) og ikke var overlesset, slik det ofte er i Norge. Foto: ELISABETH DALSEG
PULLED PORK BURGER: Det var så mye kjøtt og coleslaw at vi begynte å le da vi skulle montere hamburgeren. Men godt, det smakte det. Og vi likte at coleslawen hadde knepen mengde majones (slik den skal være) og ikke var overlesset, slik det ofte er i Norge. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Som porsjoner er det fryktelig mye dyrere enn å kjøpe ferdigmat på butikken. Men det stiller også i en helt annen klasse.

Tempo-kassen leverer det den lover: Smakfull og energirik «hjemmelaget» mat som er klar på kun fire minutter.

TERNINGKAST FEM: Det er enkelt, det er kjapt, det er godt. Foto: INE-ELISE HØIBY
TERNINGKAST FEM: Det er enkelt, det er kjapt, det er godt. Foto: INE-ELISE HØIBY Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer