TEST: Vi har testet strykejern Foto: Øivind Lie
TEST: Vi har testet strykejern Foto: Øivind Lie Vis mer

Testvinneren gir deg alltid perfekte skjorter

Det er klar sammenheng mellom pris og kvalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi har testet 13 ulike typer strykejern, i alle prisklasser. Kjell Aage Karlsen har vært vår ekspert. Han er Renserimester hos BA rens og vask i Oslo, og er av de få som fremdeles håndstryker skjorter for kundene sine.

Alle jernene er testet på forskjellige typer tekstiler og på forskjellige temperaturer. Når vi testet på bomull, strøk vi både våte og tørre skjorter.

Vinneren Det er en tydelig sammenheng mellom pris og kvalitet. Vinneren, Siemens ExtremePower edition, er det dyreste (999 kroner). Taperen, Logik L200IR11E er det billigste (299 kroner). Vi har også funnet det beste kjøpet, Singer SNG 726 (325 kroner).

Kriterier Først og fremst har vi lagt vekt på hvor godt jernet er på selve strykingen. Her må jernet levere nok varme, sålen må være god, vekten riktig og du må ha mulighet til å kontrollere dampmengden.

Vi har testet alle jernene både på vått og tørt tøy. Stryker du vått, har du bruk for mye varme, ikke damp. Stryker du tørt, må du ned i temperatur, men da har du behov for damp. Her er det en god del av jernene som sliter.

De leverer bra med damp på høye temperaturer, og lite på lave, når du virkelig har bruk for det. I tillegg er det en del jern som spytter når det gir fra seg damp. Det er et problem når du skal stryke silke eller andre fine tekstiler.

Visste du forresten at du kan bruke strykejern til å fjerne stearin?

Enkel betjening Vi har vurdert brukervennligheten på alle jernene. Hvordan det er å holde i, og om det står stødig når du setter det fra deg.

I tillegg har vi sett på hvor enkelt det er å betjene knapper og brytere, og om det går greit å helle på og tømme vann.

Poeng Vi har ikke tatt hensyn til pris i denne testen. Jernene er vurdert etter en skala fra en til seks, der seks er best.

Les også:
Vi har testet blendere
Stor test av vannkokere
Sånn, da har vi gnidd barberskum på speilet
Slik finner du den beste veden

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Siemens ExtremePower edition Testens vinner. Meget bra jern på vått og tørt tøy. Suveren kontroll på dampmengde. Karakter: 6/6 Pris: 999 BOSCH SensorSteam TDA 7658 Bra jern, suverent på høy varme. Karakter: 5/6 Pris: 989 Philips Azur GC4895 Bra jern, god effekt på tørt og vått tøy. Karakter: 5/6 Pris: 799 OBH Nordica 400i TS Bra jern, godt med varme Karakter: 5/6 Pris: 799 Electrolux 5Safety EDB 8060 Topp å bruke og godt å stryke med. Karakter: 5/6 Pris: 999 Singer SNG 726 Det beste billigjernet. Bra effekt på både vått og tørt tøy. Karakter: 4/6 Pris: 325 Singer SNG 926 Brukervennlig og godkjent på strykingen. Karakter: 4/6 Pris: 399 Tefal Supergliss 4485 Et helt greit jern, litt lite effekt. Karakter: 4/6 Pris: 649 Wilfa SI-24CW Greit å bruke, men snaut med varme om du stryker vått tøy. Karakter: 4/6 Pris: 399 Electrolux 4Safety GLISSIUM Litt billig følelse, snaut med varme om du skal stryke vått tøy. Karakter: 4/6 Pris: 599 BOSCH tda46 move4 Grei brukervennlighet, litt under middels godt å stryke med. Karakter: 2/6 Pris: 759 Logik L200IR11E Klønete å bruke, søler vann når du stryker. Karakter: 1/6 Pris: 299 Coline Steam Iron Greit å bruke, men for lite effekt. Karakter: 1/6 Pris: 299

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer