Testvinneren gir deg alltid perfekte skjorter

Det er klar sammenheng mellom pris og kvalitet.

TEST: Vi har testet strykejern Foto: Øivind Lie
TEST: Vi har testet strykejern Foto: Øivind Lie Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi har testet 13 ulike typer strykejern, i alle prisklasser. Kjell Aage Karlsen har vært vår ekspert. Han er Renserimester hos BA rens og vask i Oslo, og er av de få som fremdeles håndstryker skjorter for kundene sine.

Alle jernene er testet på forskjellige typer tekstiler og på forskjellige temperaturer. Når vi testet på bomull, strøk vi både våte og tørre skjorter.

Vinneren Det er en tydelig sammenheng mellom pris og kvalitet. Vinneren, Siemens ExtremePower edition, er det dyreste (999 kroner). Taperen, Logik L200IR11E er det billigste (299 kroner). Vi har også funnet det beste kjøpet, Singer SNG 726 (325 kroner).

Kriterier Først og fremst har vi lagt vekt på hvor godt jernet er på selve strykingen. Her må jernet levere nok varme, sålen må være god, vekten riktig og du må ha mulighet til å kontrollere dampmengden.

Vi har testet alle jernene både på vått og tørt tøy. Stryker du vått, har du bruk for mye varme, ikke damp. Stryker du tørt, må du ned i temperatur, men da har du behov for damp. Her er det en god del av jernene som sliter.

De leverer bra med damp på høye temperaturer, og lite på lave, når du virkelig har bruk for det. I tillegg er det en del jern som spytter når det gir fra seg damp. Det er et problem når du skal stryke silke eller andre fine tekstiler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer