Tøff vintertest for elbiler:

Testvinnerne er de beste elbilene i kald, norsk vinter

De seks elbilene har vært igjennom tøffe tester av rekkevidde, varme i kupé, lys, bremser, kjøreegenskaper og framkommelighet. Slik fant vi ut hvem av dem som er aller best når vinteren fester sitt kalde grep.

TØFF VINTERTEST: Vi tok seks elektriske biler med på en tøff vintertest for å finne ut hva de egentlig duger til når vinteren fester sitt kalde grep. De seks elbilene har vært igjennom tøffe tester av rekkevidde, varme i kupéen, lys, bremser, kjøreegenskaper og framkommelighet. Bilene i testen er forskjellige på mange måter, ikke minst på batteristørrelse, rekkevidde, pris og leveringstid. Foto: Markus Pentikainen
TØFF VINTERTEST: Vi tok seks elektriske biler med på en tøff vintertest for å finne ut hva de egentlig duger til når vinteren fester sitt kalde grep. De seks elbilene har vært igjennom tøffe tester av rekkevidde, varme i kupéen, lys, bremser, kjøreegenskaper og framkommelighet. Bilene i testen er forskjellige på mange måter, ikke minst på batteristørrelse, rekkevidde, pris og leveringstid. Foto: Markus PentikainenVis mer

Norske vinterveier med snø, is, kulde og mørke. Dette er det tøffeste en bil og sjåfør kan utsettes for. I sine skrytebrosjyrer sier ikke bilprodusentene mye om hva de elektriske bilene presterer under slike forhold. Derfor tok vi med oss BMW i3, Hyundai Kona Electric, Jaguar i-Pace, Kia e-Niro, Nissan Leaf og Tesla Model S dit hvor vinteren byr på de aller største utfordringene – til Ivalo noen mil nord for Polarsirkelen i Finland.

Forskjeller i pris og leveringstid

Bilene skiller seg mye på pris. Nissan Leaf, som for øvrig ble Norges mest solgte bil i 2018, får du fra 272 000 kroner pluss leveringskostnader, mens en Tesla Model S starter på 780.320 kroner. Også på andre måter skiller bilene seg fra hverandre, noe som har stor innvirkning på vinteregenskapene: Jaguar i-Pace og Tesla Model S har firehjulsdrift, de andre har tohjulstrekk. Batteristørrelsen varierer fra 40 kwh i Nissan Leaf til 100 i Tesla, noe som har stor betydning for rekkevidden i kulde. Men også leveringstida varierer mye. Nissan, BMW og Tesla kan du få så å si på dagen, dersom du ikke er ute etter spesielt utstyr eller farger. Hyundai Kona og Kia e-Niro kan du måtte vente på i et år eller mer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.