«The Runaway Tree» gir ikke opp selv om det henger i løse lufta

Ingen vet hvor lenge det har hengt sånn.

LIVETS TRE:  Treet som henger i nasjonalparken Olympic National Park i USA har hengt i løse lufta i mange år. Foto: JESSICADALLY / CREATIVE COMMONS
LIVETS TRE: Treet som henger i nasjonalparken Olympic National Park i USA har hengt i løse lufta i mange år. Foto: JESSICADALLY / CREATIVE COMMONSVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Dette treet henger nesten i løse lufta. Noen få tynne røtter holder det fast i jorda, men under det meste av treet er jorda vasket vekk.

Likevel får treet nye grønne skudd hvert år. Nå har folk i USA begynt å kalle treet for Livets Tre, «The Three of Life». Andre kaller det «the Runaway Tree», ifølge Amusing Planet.

Under røttene har en bekk gravet ut en hule i åras løp, skriver Daily Mail.

Vestkysten Treet står i nærheten av en campingplass ved Kalaloch Beach. i Olympic National Park i delstaten Washington på USAs vestkyst.

Ifølge Amusing Planet er det ingen som vet hvorfor de tøffe høststormene som kyststrekningen her nord er kjent for, ikke har revet med seg treet.

 STILLEHAVSKYSTEN: National Olympic Park har en av USAs røffeste kyststrekninger. Foto: NATIONAL PARK SERVICE
STILLEHAVSKYSTEN: National Olympic Park har en av USAs røffeste kyststrekninger. Foto: NATIONAL PARK SERVICE Vis mer

Heller ikke de mer sjeldne regnskogbrannene i området har klart å ta knekken på det.

Gammelt Ingen vet hvor gammelt treet i er eller hvor lenge det har stått sånn.

I 2005 ble det rapportert fra folk som har bodd på campingplassen ved Kalaloch i 17 år, at de hvert år har ventet å se at treet har falt ned.

Siste rapport fra oktober i år, tyder på at treet står, eller henger om du vil, i beste velgående.

Variert Olympic National Park er en av USAs 58 nasjonalparker. Alle drives av National Park Service (NPS).

Geografi, klima og isolasjon gjør parken i Washington til et beskyttet økosystem hvor det lever mange endemiske planter og dyr, ifølge Nasjonalparkens hjemmeside.

 REGNSKOG:  Olympic National Park har en av verdens få regnskoger som ikke ligger i tropisk klima. Foto: NATIONAL PARK SERVICE
REGNSKOG: Olympic National Park har en av verdens få regnskoger som ikke ligger i tropisk klima. Foto: NATIONAL PARK SERVICE Vis mer

Nasjonalparken består av alpinområder med isbreer, strender med klipper store som hus, fuktig regnskog og store
våtmarksområder.

Dette er et av det mest regnfylte og våteste området i USA. Det er flere veier og turstier i nasjonalparken, men på grunn av det fuktige klimaet er det vanskelig å vandre i deler av parken.