Ti enkle og gode middager med kjøttdeig

Hverdagshelten kan brukes til mer enn spaghetti bolognaise.

PIZZASNURRER MED KJØTTDEIG: Super middag med salat til - og restene er perfekt til lunch dagen etterpå. Og vil du gjøre hverdagen enda enklere for deg selv, kan du bruke rester av spaghetti bolognaise som fyll. Foto: MATPRAT
PIZZASNURRER MED KJØTTDEIG: Super middag med salat til - og restene er perfekt til lunch dagen etterpå. Og vil du gjøre hverdagen enda enklere for deg selv, kan du bruke rester av spaghetti bolognaise som fyll. Foto: MATPRAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjøttdeigen har reddet mang en hva-skal-vi-ha-til-middag-situasjon, men er du som oss, er det de samme to-tre rettene som går igjen.

Spaghetti bolognaise og lasagna. Meksikansk gryte og kjøttkaker. Eller burger og langpannepizza med kjøttdeig.

Hvorfor ikke utvide repertoiret litt?

Blir det mye vann i stekepannen når du steker kjøttdeigen? Slik steker du kjøttdeig

Hva er kjøttdeig? Kjøtttdeig er kvernet kjøtt. Det er ikke renskåret kjøtt, men fortsatt litt fett og sener igjen. Deigen skal ikke være finere malt enn at du fortsatt kan se strukturen i kjøttet.

Det som bare heter «kjøttdeig» i butikken er malt storfekjøtt, men du får også kjøpt kjøttdeig av svin, lam, kylling eller vilt.

Hvor mye fett som er i kjøttdeigen varierer, men det vil aldri være mer enn 14 prosent fett. Er det mindre enn fem prosent fett, selges det som karbonadedeig, er det mer enn 14 prosent fett, heter det familiedeig.

Kjøttdeig er ofte iblandet vann og salt, men flere produsenter trapper ned på dette, spesielt saltinnholdet.

Butikkene fryktet salget ville stupe da produsentene kuttet saltet, men nordmenn har aldri spist mer kjøttdeig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer