PIZZASNURRER MED KJØTTDEIG: Super middag med salat til - og restene er perfekt til lunch dagen etterpå. Og vil du gjøre hverdagen enda enklere for deg selv, kan du bruke rester av spaghetti bolognaise som fyll. Foto: MATPRAT
PIZZASNURRER MED KJØTTDEIG: Super middag med salat til - og restene er perfekt til lunch dagen etterpå. Og vil du gjøre hverdagen enda enklere for deg selv, kan du bruke rester av spaghetti bolognaise som fyll. Foto: MATPRATVis mer

Ti enkle og gode middager med kjøttdeig

Hverdagshelten kan brukes til mer enn spaghetti bolognaise.

Kjøttdeigen har reddet mang en hva-skal-vi-ha-til-middag-situasjon, men er du som oss, er det de samme to-tre rettene som går igjen.

Spaghetti bolognaise og lasagna. Meksikansk gryte og kjøttkaker. Eller burger og langpannepizza med kjøttdeig.

Hvorfor ikke utvide repertoiret litt?

Blir det mye vann i stekepannen når du steker kjøttdeigen? Slik steker du kjøttdeig

Hva er kjøttdeig? Kjøtttdeig er kvernet kjøtt. Det er ikke renskåret kjøtt, men fortsatt litt fett og sener igjen. Deigen skal ikke være finere malt enn at du fortsatt kan se strukturen i kjøttet.

Det som bare heter «kjøttdeig» i butikken er malt storfekjøtt, men du får også kjøpt kjøttdeig av svin, lam, kylling eller vilt.

Hvor mye fett som er i kjøttdeigen varierer, men det vil aldri være mer enn 14 prosent fett. Er det mindre enn fem prosent fett, selges det som karbonadedeig, er det mer enn 14 prosent fett, heter det familiedeig.

Kjøttdeig er ofte iblandet vann og salt, men flere produsenter trapper ned på dette, spesielt saltinnholdet.

Butikkene fryktet salget ville stupe da produsentene kuttet saltet, men nordmenn har aldri spist mer kjøttdeig.

Smart kjøkkenredskap: Dinside har testet Hackit

Lage selv fra bunnen, og hakke kjøttet?  Vi har gravd i arkivet og funnet frem Andreas Viestads oppskrift på Spaghetti bolognaise og hakkebøf.

Ti greie kjøttdeigoppskrifter: Her er ti enkle middager med kjøttdeig. Noen klassikere, noen med en liten tvist, og kanskje til og med noe du ikke har prøvd før?

Vi har i hvert fall samlet fått inspirasjon til å prøve noe nytt neste gang vi lurer på hva vi skal lage med den kjøttdeigpakken som ligger i kjøleskapet.

Har du en rask, enkel - og god favorittoppskrift med kjøttdeig du har lyst til å dele? Send oss en mail.