+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Ti friske sommerviner får full pott

Vinmonopolet lanserer i dag 82 nye produkter i basisutvalget. Av disse er det et tydelig sesongbetont fokus på friske og sommerlige produkter med 16 musserende, 18 hvite og 5 roséviner.

VELLYKKET SOMMERSLIPP: Vinmonopolet har lyktes meget godt og leverer et flott utvalg av sesongrelaterte viner i alle kategorier, mener vår vinekspert Robert Lie. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix.
VELLYKKET SOMMERSLIPP: Vinmonopolet har lyktes meget godt og leverer et flott utvalg av sesongrelaterte viner i alle kategorier, mener vår vinekspert Robert Lie. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix.Vis mer

I tillegg kommer 18 rødviner i kategorien lette og fruktige som også faller inn under sommersesongens fane.

Vinmonopolet har som vanlig et bredt spekter av temaer, denne gangen med fellesnevneren friskhet som faller naturlig når sommersesongen nå står for døra. En rekke ulike musserende varianter lanseres, med PetNat, Franciacorta, Lambrusco og Sør-Afrikansk musserende i tillegg til Champagne.

På hvitvinssiden lanseres det flere gode Rieslinger, både på flaske, metallboks og BIB. Et par egenartede italienske, portugisisk Vinho Verde og stille hvitvin fra Champagne står for resten av utvalget.

Blant rosévinene finner vi den særegne Schilcher, Sancerre, Marsannay og Rosé des Riceys fra Champagne.