HVERDAGSHELTEN: Her er ti gode tips til middager med kjøttdeig. Foto: Erik Hannemann
HVERDAGSHELTEN: Her er ti gode tips til middager med kjøttdeig. Foto: Erik HannemannVis mer

Ti gode oppskrifter med kjøttdeig

Kjøttdeig redder hverdagsmaten.

||| Kjøttdeig er matverdens svar på Supermann: Den er anonym før forvandlingen, men alltid til stede når det gjelder.

Kjøttdeig er onsdagens superhelt, torsdagens redningsmann.

Sjekk ut tre ting som går fortere enn ferdigpizza.

Før du går i gang med neste kjøttdeigmiddag er det greit å sjekke om du steker kjøttdeigen riktig. Det er nok mange som ikke får maks ut av råvarene her.

Har du kjøttdeig - har du middag. Her har jeg samlet ti supre oppskrifter med kjøttdeig. Om du har lyst på en hverdagspizza (med perfekt bunn), en saftig og smakfull chili con carne eller en rask og fyldig tomatsuppe (se video her!) - så finner du alt du trenger her.

Oppskriftene med kjøttdeig er min hyllest til hverdagen. Kjøttdeig er nettopp som et kanvas. Det kan blir nesten hva som helst. Du bestemmer.

Du kan enkelt gjøre hverdagen litt mer spennende med noen sterke krydder. Eller, du kan lage morsomme kjøttboller eller mexikansk quesadillas (min favoritt).

Er du i det mindre eksperimentelle hjørnet, kan du holde deg til kjøttkakene. Det er sjelden feil.

Her er oppskrifter til gode tapaser.

Hva er kjøttdeig? Kjøttdeig er oppmalt kjøtt og fett. For den spesielt interesserte males kjøttdeig i Norge stort sett med 4 millimeter kvern - to ganger. (I Sverige er vanligere å bruke 3 millimenter som gjør kjøttdeigen mindre grov.)

I vanlig kjøttdeig er det 14 prosent fett. Den vanlige kjøttdeigen i butikken lages av storfe (i motsetning til familiedeig hvor svin og storfe er blandet). I Norge er det lov å tilsette én prosent salt og kjøttdeigen kan inneholde opptil fem prosent is eller isvann.

Alternativer til kjøttdeig Om du vil redusere fettet i maten, kan du bruke karbonadedeig. Den har bare 6 prosent fett. Men da mister du også en god del av smaken.

Stadig flere bruker kyllingkjøttdeig og det kan også brukes i oppskriftene nedenfor.

For den som har en egen kvern er det veld verdt å kjøpe høyrygg, bog eller andre billige kjøttstykker og kverne selv. Da får man virkelig kjenne hvordan nymalt kjøtt smaker!

Nedenfor finner du alle oppskriftene!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.


Les også:


Tre kule måter å spise kylling på

Slik har du ikke laget eplekake før

Slik blir baconet sprøtt

Her finner du enda flere oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Chili con carne med rømme og tortilla Hovedrett|Gryterett Quesadilla med kylling Hovedrett|Smørbrød/sandwich "Lasagne" Hovedrett Klassisk moussaka Hovedrett Kjøttkaker med stekt løk og sjysaus Hovedrett Bakt potet med kjøttdeig Hovedrett Pizza med kjøttboller Hovedrett|Pizza Tomatsuppe med kjøttdeig og crème fraîche Suppe|Hovedrett Grillet hamburger Grillmat|Hovedrett Kjøttdeig i form Hovedrett