Ti kjekke Chromecast-tips

Kjøpt deg Chromecast uten helt å vite hvordan du bruker den?

POPULÆR: Mange nordmenn har gått til anskaffelse av en Chromecast fra Google. Men greier alle å bruke den? Her er noen gode tips. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO
POPULÆR: Mange nordmenn har gått til anskaffelse av en Chromecast fra Google. Men greier alle å bruke den? Her er noen gode tips. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Google Chromecast er en liten enhet du kan plugge inn i TV-en hjemme for deretter å «caste» ting trådløst slik at det vises på TV, enten det er fra telefonen, nettbrettet eller PC-en.

Den ble offisielt lansert i Norge for et halv år siden og høstet en firer på vår terning.

Les testen: Google Chromecast

Med en svært hyggelig prislapp på bare tre hundre kroner i butikkene, har Chromecast imidlertid solgt som varmt hvetebrød her til lands, og på en pressekonferanse for noen uker tilbake, kunne Elkjøp fortelle at de solgte tre ganger så mange Chromecast som de solgte Apple TV-enheter, som riktignok har en noe høyere prislapp.

Har du Apple TV? Her finner du Dinsides saker om Apple TV og AirPlay.

Enkel å sette opp Chromecast er enkel å sette opp. Du plugger den inn i en ledig HDMI-port i TV-en, og i tillegg må den ha strøm. Med i pakken får du en USB-kabel, så du er enten nødt til å dytte denne inn i en USB-port på TV-en (om du har), eller hente strøm fra strømnettet.

Når den er plugget i, bytter du til den aktuelle HDMI-kanalen og peker en nettleser (det være seg på mobil, nettbrett eller PC/Mac) til nettadressen som oppgis, og så er det bare å følge instruksjonene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer