KYLLINGGRYTE MED ØL: Denne oppskriften er veldig enkel. Foto: Erik Hannemann
KYLLINGGRYTE MED ØL: Denne oppskriften er veldig enkel. Foto: Erik HannemannVis mer

Ti kule ting å gjøre med kylling

Aldri mer kjedelig kylling.

Alle ser ut til å like kylling. Og jeg tror jeg vet hvorfor.

KYLLINGFAJITAS: Laget med egen krydderblanding. Foto: Håvard Egge
KYLLINGFAJITAS: Laget med egen krydderblanding. Foto: Håvard Egge Vis mer

Kyllingen krever nemlig at du tilfører den smak. Gjør du ikke det får du som fortjent: Måltidet blir kjedelig og havner i glemmeboka.

BANKET KYLLING MED SKINKE OG CHEDDAR:  Bruk gjerne en vinflaske til bankingen, men vær forsiktig så du ikke knuser den. Foto: Erik Hannemann
BANKET KYLLING MED SKINKE OG CHEDDAR: Bruk gjerne en vinflaske til bankingen, men vær forsiktig så du ikke knuser den. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Men heldigvis er kyllingen svært mottagelig for smaker, enten det er krydder, marinader, øl og vin - eller brennevin for den saks skyld.

I noen av oppskriftene kreves det at du kan dele opp en kylling. Det er virkelig ikke vanskelig, men mange kvier seg litt for å gjøre det.

Det kan også være greit å ha lest igjennom alle triksene som gjør at kyllingbrystet blir perfekt stekt.

Nedenfor finner du et veldig vidt spenn av oppskrifter - blant annet klassikeren coq au vin, som opprinnelig ble laget på haner, men går utmerket med kylling. I samme gate er en variant der kyllingen kokes i mørkt øl.

Det er særlig verdt å nevne saltbakingen. Det er en teknikk som er morsom å bruke. Og selv om det er lettvint ser det imponerende ut.

Kos deg med alle oppskriftene!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (4700 mennesker tar ikke feil...)

Les også:
Tiramisu på 1-2-3
Slik lager du perfekt espresso
Tre gode kaffekaker

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

SALTBAKT: Det ser komplisert ut, men er slett ikke vanskelig. Foto: Erik Hannemann
SALTBAKT: Det ser komplisert ut, men er slett ikke vanskelig. Foto: Erik Hannemann Vis mer