Ti måltider av én kylling

Ikke bare blir det billigere, maten blir mye bedre enn om du bare bruker kyllingfiletene.

EN KYLLING: Det er utrolig hvor mye man får ut av én kylling, om man bare bruker fantasien litt. Foto: ELISABETH DALSEG / DINSIDE.NO
EN KYLLING: Det er utrolig hvor mye man får ut av én kylling, om man bare bruker fantasien litt. Foto: ELISABETH DALSEG / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Når vi skal lage kylling er det lett å gripe etter en pakke med fileter. De er enkle å rense, enkle å tilberede, vanskelig å ødelegge. De fornærmer ingen.

Men la oss være ærlige: Brystfileten er det kjedeligste kjøttet på kyllingen. Jo nærmere beina, jo mer smak.

Bryststykket er også det dyreste kyllingkjøttet.

Kjøper du en hel kylling fra Solvinge gjennom Kolonial.no betaler du drøye 45 kroner kiloen. Velger du kyllingbryst er kiloprisen mer enn dobbelt så høy: 116,50 kroner.

Handle dagligvarer hjemmefra? Her får du dagligvarer på nett

Er du skeptisk til storskala kyllingproduksjon med narasiner i foret, som kan gi antibiotikaresistente bakterier i kjøttet, blir det litt dyrere å kjøpe hel fugl, men ikke avskrekkende: Rema 1000 selger hele Stange-kyllinger til cirka 80 kroner kiloen. Vil du bare ha fileten (fra Stange) blir kiloprisen tredoblet.

Regnestykket burde være enkelt. Så hvorfor velger vi bort den gode og rimelige maten?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.