PÅ DATE: Unngå å bruke ordet date når du inviterer en dame ut. Foreslår du å ta et glass vin eller en kaffe sammen, høres det mye mindre skummelt ut.  Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
PÅ DATE: Unngå å bruke ordet date når du inviterer en dame ut. Foreslår du å ta et glass vin eller en kaffe sammen, høres det mye mindre skummelt ut. Illustrasjonsfoto: Colourbox.comVis mer

Ti ting som får damene til å falle for deg

Med litt mot, og rett taktikk, kommer jentene løpende.

Sliter du med å få napp hos damene? Sannsynligvis er det ikke deg, men rett og slett taktikken din det er noe galt med.

Skal du kapre drømmedama, må du nemlig regne med å gjøre en liten innsats selv.

Ser du velstelt ut og dropper de mest oppbrukte sjekkereplikkene, kommer du langt.

Tenk på kroppsspråket - I tillegg til åpenbare faktorer som kjemi og felles interesser, tiltrekkes jenter av de guttene som har det vi kaller sosial verdi, sier Andreas Amundrud i Gode vibber, et selskap som arrangerer sjekkeskole.

- Sosial verdi er ikke nødvendigvis det samme som status eller hvor sosial og utadvendt man er, men heller hvor trygg man virker i interaksjonen med jenta, sier Amundrud.

- Vær blant annet bevisst på hva slags kroppsspråk du har og hvordan du bruker blikket, sier han.

Et dypere bånd At kjemien stemmer, er altså også viktig, men hva innebærer egentlig det?

- Når man har god kjemi med noen, er det gjerne fordi man gjenkjenner noe hos den andre som er likt noe en kjenner hos seg selv, sier familieterapeut Kari Holter.

Ofte finner man likheter i oppvekstvilkår, interesser, verdier og holdninger, og dette gjør at det føles som man alltid har kjent hverandre.

Like barn leker best - Det kan også være som når en lett finner takten med hverandre når man danser sammen. Man forstår hverandre på en ukomplisert måte, sier Holter.

Ordtaket «like barn leker best» beskriver ifølge Holter godt det som skjer når man er sammen med en man har god kjemi med. Det er også fint å kunne småprate litt.

Still spørsmål - Damer liker å føle seg interessante og vakre. Konsentrer deg om å komme på nett med henne, still spørsmål og bli kjent ved å finne ut om dere har noen felles interesser eller felles kjente, sier coach i Canicoaching Ingrid Husan.

Vær direkte og tør å bruke humor, og avbryt gjerne samtalen, kvelden eller daten litt før du egentlig ønsker og sats på at du får en ny sjanse.

- Ofte vil opptatte menn få mer oppmerksomhet enn single. Det kan nok komme av at de ikke utstråler at de er på jakt, men er trygge i flørtingen sin, sier hun.

Lurer du på om hun flørter tilbake, er det flere tegn du bør se etter.

Bruk humor Mange damer syns det er sjarmerende at du er engasjert i noe, men hold deg litt i skinnet når du forteller om det du brenner for.

- Ellers kan det lett bli en monolog. Entusiasme og positivitet er andre gode egenskaper mange damer setter pris på, sier Husan.

Er du av den spøkefulle sorten, kan også noen morsomme replikker fungere godt. Humor kan åpne mange dører hvis spøken faller i smak.

- Treffer du, kan det lett bli en innertier og dama faller pladask, sier hun.

Ikke bruk bekjente Er man litt forsiktig og nervøs av seg, kan det kanskje være fristende å gå gjennom felles bekjente.

Forhør deg litt før du gjør et framstøt, sier coachen.

Dette anbefaler imidlertid ikke Andreas Amundrud.

- Unngå mellommenn. Å få venninner eller kompiser til å introdusere deg er faktisk ikke noen fordel. I verste fall føler jenta seg presset til å like deg, og det er dessuten mye bedre om du viser at du tør å introdusere deg selv direkte, sier han.

Trenger du noen flørtetips? Finn dem i vår store flørteguide.

Utveksle erfaringer Gjør sjekkingen til noe ufarlig, og la deg ikke stanse av at du får noen avslag.

- For mange kan det hjelpe veldig å få råd og oppmuntring av andre som også er på sjekkern. Bruk gjerne nettforum. Det å kunne diskutere sjekking og le av avvisninger sammen, gjør at man slutter å ta avvisningen personlig og heller kan fokusere på framgangsmåten, sier Amundrud.

Med nytt mot kan du så gå ut på leting igjen. Den som avviser deg, er sannsynligvis ikke den rette for deg uansett.

Tenk tilbake Husan anbefaler også at du tenker tilbake på en gang du var i en god fase i et forhold, og du gikk i et sosialt lag.

- Hvordan så verden ut? Hvordan var det å prate med attraktive damer? Hva tenkte du om deg selv? Var du morsom, bød du på deg selv og var du lyttende? Om du ikke har hatt et forhold, se om du kan spørre noen som er eller har vært i et forhold om hva de tenker, sier Husan.

Ikke drikk for mye Selv om det er fristende når motet svikter, bør du ikke helle innpå noen ekstra drinker eller øl for å tørre mer.

- Man bør ikke drikke seg drita når man er på sjekkern. Kvalitetsjenter har en tendens til å foretrekke gutter som klarer å uttale navnet sitt og som det går an å ha en normal samtale med. For egen del er det dessuten gøy å huske ting i ettertid også, sier Amundrud.

10 tips som får damene til å falle 1. Unngå innøvde sjekkereplikker. Det virker som regel bare veldig uspontant og rart

2. Sett deg litt inn i klær og stil. De fleste gutter kjøper klær med dårlig passform

3. Trim skjegget, få deg en frisyre som passer ansiktsformen din og bruk linser i stedet for briller

4. Unngå å gi komplimenter som går på utseendet. Gi komplimenter for personlighet i stedet

5. Ikke gi for mange komplimenter generelt. Det kan fort virke som du smisker

6. Tør å lede. De fleste jenter liker at gutten tar litt initiativ, og at han har en plan

7. Tør å ta ting videre. Jentene tar svært sjelden første initiativ til å utveksle telefonnummer eller til å kysse

8. Stol på at du er bra nok. Jenter er mye mindre kresne enn de virker som

9. Les litt sjekketeori. Å vite hva du kan gjøre i forskjellige situasjoner, gir deg selvtillit

10. Lær av kompiser som er flinke. Se hva de gjør og hvordan de forholder seg rundt jentene

Kilde: Gode Vibber/0330.no

Gå videre Når alt kommer til alt, mener Husan likevel at det er utstråling som er avgjørende.

- Og det er like viktig at damene du ønsker å date, utstråler at de liker seg selv, som at du utstråler at du liker deg selv, sier Husan.

Mangler du troen på deg selv, anbefaler hun at du trener litt før du drar på fest. Dette kan være med på å booste selvtilliten.

Gå eventuelt en tur hvis du er i dårlig form, så vil du kjenne et løft når du kommer ut og er sosial.

- Mitt beste tips er å komme på nett ved å møte dama med å speile ord, tonefall og kroppsspråk, noe som gjøres naturlig når vi er avslappet og møter folk som er lik oss. Husk dessuten at om du aldri kommer på nett med en dame, er det bedre å gå videre, sier hun.

LES OGSÅ: Kjapp håndjager gir trøbbel med tidlig sædavgang
Dette funker bedre enn porno
10 overraskende sexstatistikker
Kvinner med selvtilllit har bedre sex

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.