Ti tips for å holde varmen

Kaptein Strand ved Forsvarets Vinterskole vet hva du må gjøre.

IKKE BARE LUE: Hodeplagget er viktig, men du kommer nok til å fryse i kulda hvis du er altfor lettkledd ellers på kroppen.  Illustrasjonsfoto: colourbox.com
IKKE BARE LUE: Hodeplagget er viktig, men du kommer nok til å fryse i kulda hvis du er altfor lettkledd ellers på kroppen. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det hjelper ikke å ta på topplue hvis du står kliss naken ute i snøen når termometeret viser minusgrader og vinden pisker deg i ansiktet.

Likevel er det helt klart anbefalt å ta på seg lue når man skal ut på tur om vinteren.

Varme sko er også viktig. Se hvilke vintersko som er best.

Beskytter viktige organer 37 grader er den ideelle kroppstemperaturen, men det er ikke slik at temperaturen er den samme i hele kroppen.

Når kroppen blir kaldere enn 37 grader, reguleres temperaturen slik at kjernefunksjonene i vitale organer beskyttes - hender og føtter vil for eksempel få mye mindre varme.

- Det er verd å merke seg at to graders fall i kjernetemperatur vil resultere i et temperaturfall på hele åtte grader i fingre og føtter, sier kaptein Arne Alexander Strand ved Forsvarets Vinterskole på Terningmoen.

- Det betyr at hvis du er kald på beina, er det ikke sikkert det er varmt fottøy som er løsningen. Kanskje du trenger mer klær på kroppen og en varm lue, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer