SLAPP AV: Rinspeed Budii kommer aldri til å bli solgt som en vanlig bil, men du finner morsomme ideer her likevel. Blant annet så kan rattet skyves fra førersiden til passasjersiden, slik at den ene kan overta kontrollen når den andre har annet å gjøre. Foto: RINSPEED
SLAPP AV: Rinspeed Budii kommer aldri til å bli solgt som en vanlig bil, men du finner morsomme ideer her likevel. Blant annet så kan rattet skyves fra førersiden til passasjersiden, slik at den ene kan overta kontrollen når den andre har annet å gjøre. Foto: RINSPEEDVis mer

Ti utrolige biler du aldri kommer til å få kjøre

Framtidsdrømmer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Konseptbiler er en gammel øvelse blant bilprodusentene, men det betyr ikke at de ikke er interessante, selv om bilene stort sett aldri blir satt i masseproduksjon.

Flere av ideene fra konseptbiler kan finne veien til vanlige biler på et seinere tidspunkt, og slik sett er galskapen bak noen av de mest ekstreme konseptene kanskje ikke så gal likevel.

Her er ti biler som nesten går fra konseptene.

Tre-bilen Splinter

Flis i fingeren? Ikke bra. En hel bil laget av fliser? Da begynner vi å snakke.Det vil si, konseptbilen Splinter er ikke egentlig laget av fliser som sådan, men den er laget av tre. Den kommer aldri til å bli masseprodusert, men er laget som et såkalt «proof of concept» - for å vise at det er mulig å lage en superbil i tre. En rekke laminerte kryssfinerplater utgjør bilens chassis, og designer Joe Harmon hadde i sin tid planer om å sette inn en 4.6-liters, 600 hestekrefter stor motor, som skulle kunne ta bilen til 386 kilometer i timen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn