Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Ti vinterferietips i aller siste liten

Endelig ferie igjen! Uansett om skolene har vinterferie i uke åtte eller uke ni, er det masse moro å finne på i siste liten. Også i Vinter-Norge.

SKIGLEDE: Snøen har kommet, og det er klart for vinterferie. Fortsatt er det mange muligheter til å finne på noe å gjøre, som her i terrengparken på Norefjell. Arkivfoto: John T. Pedersen
SKIGLEDE: Snøen har kommet, og det er klart for vinterferie. Fortsatt er det mange muligheter til å finne på noe å gjøre, som her i terrengparken på Norefjell. Arkivfoto: John T. Pedersen Vis mer

Mens mange reiser til varmere strøk, sverger de fleste av oss til ferie på hjemmebane. Nå som vinteren endelig er i ferd med å feste grepet, er det lite som slår opplevelser med snø, ski og stjernehimmel.

Her blir det best vær i vinterferien!

Her er 10 fine tips for aktive dager med snø og fjell.

NB! Priser og tilgjengelighet er sjekket i starten på uke 6, og kan ha endret seg.

Vinter-idyll i Alta

Å suse mellom snødekte trær på en hundeslede, er en naturopplevelse du sent vil glemme. Reiser du til Alta, kan du jakte nordlyset med ivrige firbeinte i ledelsen, ta en femdagers tur på Finnmarksvidda eller en kortere tur langs Altaelva som avsluttes med kaffe og hundeprat rundt bålet.

Trasti og Trine tilbyr i tillegg til hundesledeturer også overnatting og deilig, kortreist mat i sitt koselige gjestehus. Overnatting fra kroner 750 per voksen, hundekjøring fra 1250 kroner for voksne. (www.trastiogtrine.no)

Trivsel i Trysil

FOLKELIV: Det kan være folksomt ved Knettstra midt i skisenteret i Trysil. Men stemningen er dessto bedre. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FOLKELIV: Det kan være folksomt ved Knettstra midt i skisenteret i Trysil. Men stemningen er dessto bedre. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Dette er Norges største skianlegg med bakker for både store og små, og ikke minst flott langrenns- terreng, og hoteller som blant annet byr på både spa og badeaktiviteter.

Så mens mor kan glede seg til for eksempek en deilig aromamassasje, og far kan se fram til milevis med nypreppa løyper, kan barn forvente konkurranser, allsang, teater, skattejakt og egen afterski i barneområdet Valleland.

Kortuke med 4 netter på Radisson Blu Mountain Resort pluss 4-dagers SkiPass koster fra kroner 3080 per voksen. (www.skistar.com/trysil)

Haukeli i vinden

Finner du et sted med vind og snø, finner du også muligens et kitekurs. For eksempel på Haukeliseter på Haukelifjell, som er et av Norges mest vindsikre terreng. Her kan du i løpet av et to dagers kitekurs, lære deg å kontrollere vinden i flotte omgivelser. Etter kurset kan du prøve deg helt på egen hånd, når du får leie utstyr helt gratis en dag etter kurset.

Er du usikker på om snøkiting er noe for deg, tilbys også tre timers introkurs. 2-dagers kurs koster kroner 2399. (www.kiteskolen.no)

Moro i Voss

Myrkdalen i Voss er et av landets mest snøsikre skisteder, så her blir det mye moro og ekstra mange aktiviteter.

Lavterskel skikonkurranser for barna, ungdommen kan sendes på jibbecamp, mens mor og far frisker opp alpinteknikken på skiskole for voksne. Kveldskjøring og organiserte aketurer er andre aktiviteter. Maskotene Mikkel og Mikkeline arrangerer barnefestival 24.-26. februar.

2. mars arrangeres Coca-Cola Familierenn. Myrkdalen Hotel har vinterferietilbud: Fra kroner 1150 per pers inkl. halvpensjon. (www.myrkdalen.no)

Seil mot nord

FERIE TIL SJØS: Hva med en vinterferietur på Hurtigruten? Foto: NTB Scanpix
FERIE TIL SJØS: Hva med en vinterferietur på Hurtigruten? Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nordlys på himmelen, hval i sjøen – og god mat på fatet. En vinterreise langs Norges kyst, er både smakfull, spennende og vakker. Hurtigruten går i skytteltrafikk mellom Bergen og Kirkenes året rundt, og med til sammen 34 havner av stort og smått, er det mulig å bli med en liten tur så vel som hele veien fram og tilbake.

Om du vil oppleve nordlysets magiske fargespill, er det den nordligste delen som er best. Hopp på i Bodø og bli med til Kirkenes, fra kroner 2000 per person i dobbeltlugar. (24.2-27.2). (www.hurtgiruten.no)

Førstereis på Fondsbu

«Familiens første vinterfjelltur» arrangeres på Fondsbu i Jotunheimen, der aktivitetsledere fra Barnas Turlag sørger for morsomme og utfordrende uteleker for de minste.

Om kveldene blir det hyttekos og inneaktiviteter i fellesskap. Turen arrangeres fra 23. til 26. februar. Oppmøte er på Tyin der det blir beltevogntransport videre.

DNT har hele 330 aktiviteter på planen land og strand rundt i vinterferieukene. Pris barn/voksen fra kroner 2795/4489. (www.dnt.no)

Eventyrlige Lillehammer

IGLOO: Hunderfossen har åpnet snøhotellet sitt. Foto: NTB Scanpix
IGLOO: Hunderfossen har åpnet snøhotellet sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skandinavias sørligste snøhotell finner du på Hunderfossen, en kort biltur unna Lillehammer. I fem minusgraders innetemperatur, kan du nyte drinker fra glass laget av is i isbaren, før du kryper ned i en deilig sovepose som holder kuldegradene ute.

Overnattingen inkluderer også middag og tilgang til vinterparken, fem minutter fra Hafjell.

Priseksempel: Fire voksne koster fra kroner 1823 per person. Vinterparken holder åpent følgende datoer: 17.-18. februar, 21.-25. februar og 1.-4. mars. (www.hunderfossen.no)

Hemsedal for alle

Hemsedal er kjent for høy partyfaktor, men i vinterferieukene er det duket for fest også for den yngste generasjonen.

For barna er det først og fremst i Valleland det skjer, med ulike aktiviteter hver dag. Barna kan være med på skiskoler, scootertur og skikonkurranser. Her kan man også få innendørs barnepass for barn opp til åtte år, slik at foreldrene også kan koble av og kose seg med ski i bakken.

Helgetilbud i uke 7,8 og 9: Overnatting fredag-søndag og todagers skipass fra kroner 1795. (www. hemsedal.com)

Tradisjoner på Røros

LIV OG RØRE: Rørosmartnan har lange tradisjoner. Foto: NTB Scanpix
LIV OG RØRE: Rørosmartnan har lange tradisjoner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Norges koseligste by er på sitt aller beste i hvit vinter. Enten dere besøker i ro og mak i dagene før, eller vil oppleve den tradisjonsrike Rørosmartnan som går av stabelen for 164. gang fra 21.-25. februar.

I tillegg til vintermarkedet, skjer det masse aktiviteter, særlig på Rørosmuseet (digitalfritt!) for de yngste – og selvfølgelig er det muligheter for kanefart med hest og slede. Turer går fra Malmtorget hver ettermiddag under martnan. Hotellene er fullbooket, men det er fortsatt ledige hytter og hus . (www.rorosmartnan.no)

Finn roen på Norefjell

Visst skal dere både i bakken og i langrennsløypene – og kanskje til og med opp den 16 meter høye innendørs klatreveggen!

Men på Norefjell kan man også reise for å slappe av og å oppleve litt luksus for hele familien.

Her er bassengområde der alle er velkommen, og et helt fantastisk spaområde for de voksne, med utendørs boblebad, deilige kulper og varme badstuer. Weekendpris for minisuite ( fire personer) fra kroner 6990, ukespris fra 11 990 kroner. (www.norefjellskiogspa.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling