Tid for vårrengjøring - pass på bilen!

Feiingen kan få uheldige konsekvenser for gateparkerte biler.

SE BEGGE VEIER: Bileier plikter å sjekke om det er kommet et midlertidig parkeringsforbud én gang i døgnet. Foto: STINE OKKELMO
SE BEGGE VEIER: Bileier plikter å sjekke om det er kommet et midlertidig parkeringsforbud én gang i døgnet. Foto: STINE OKKELMO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside: Gatefeiing skjer gjerne i forkant av nasjonaldagen, men avhengig av hvilken by vi snakker om, varierer tidspunktene. Oslo håper å være klar til 17. mai, Drammen allerede 1. mai - mens for eksempel Trondheim risikerer å holde på til et stykke ut i juni.

Noen ganger kan ikke planene følges til punkt og prikke, for eksempel på grunn av uventede værforhold.

Sjekk hvert døgn Uansett: Nå gjelder det å følge med dersom du parkerer bilen på gaten. Kommunen har en varslingsplikt om midlertidig parkeringsforbud, på minst 24 timer.

Med andre ord: Du har 24 timer på deg til å flytte bilen, fra skiltet kommer opp - og til du risikerer å bli tauet bort.

Det betyr også at dersom varslingen blir satt opp mindre enn 24 timer før det annonserte parkeringsforbudet skal tre i kraft, kan ikke borttauing skje før de 24 timene er gått.

Se på oversiktene Skal du på helgetur, eller du benytter noen av fridagene i mai til å reise bort, bør du før avreise sjekke om det skal feies i gaten der du har parkert bilen.

Og hvis du for eksempel skal på ferie bør du få en venn eller nabo til å se etter bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.