Tidenes beste multifjernkontroll

Vi har testet multifjernkontrollenes Rolls Royce. Bedre fjernkontroll finnes ikke, men prisen for hovedfinessen er høy.

Logitechs nye flaggskip, Harmony 900, oser kvalitet til fingerspissene, og utformingen er ergonomisk uten at designet blir mindre harmonisk av den grunn.

Fjernkontrollen ligger godt i hånden og framstår solid.

Tasteoppsettet er logisk og ryddig lagt opp, og tastene er tydelig skilt fra hverandre.

Lettbetjent i mørket

En fiffig detalj er at fjernkontrollen registrerer bevegelse og aktiverer da skjerm og baklys til taster, noe som gjør den lettbetjent også i mørket.

Du setter enkelt opp 900 med programvaren som følger med, hvor du legger inn de enhetene vil ta kontrollen over, beskriver hvordan disse er koblet sammen, og til slutt overfører dette til fjernkontrollen.

Effektiv og ukomplisert

Det spesielle med 900 er den vedlagte radiomottakeren - denne gjør at fjernkontrollen kan brukes uten å tenke på ting som dekker sikten til elektronikken, innenfor 30 meters omkrets.

Trykkskjermen er skarp og lyssterk og de tastene som måtte mangle blant de fysiske tastene er å finne her. 900 er i det hele tatt svært effektiv og ukomplisert i bruk, og du vil tvilsomt tilbake til den gamle fjernkontrollhaugen.

Nesten samme for halv pris

Medfølgende ladestasjon gjør det enkelt å fylle batteriet, som leverer bruk i omkring en uke, naturlig nok avhengig av hvor hyppig fjernkontrollen brukes.

Problemet er at om du kan avstå det å styre elektronikk bak skap får du tilnærmet lik fjernkontroll i Logitech Harmony One - til cirka halve prisen (1274,- kr hos Net on Net, mot 2428,- kr for Harmony 900 hos samme leverandør).

Prisspriket er enormt med tanke på at det så godt som bare er radiomottakeren som skiller de to, og det er god grunn til å virkelig revurdere hvor viktig denne funksjonen faktisk er for deg.

Men tar du deg først rå til fjernkontrollenes Rolls Royce, Logitech Harmony 900, vil du utvilsomt full kontroll over TV-stua - og litt til.

Les også:

Så lett er backup i Windows 7

Test: 7 bærbare med Windows 7

Test: Sony Ericsson Naite

Suverent ekstratastatur

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Tidenes beste multifjernkontroll