Tidenes største pizzatest

Smakstest av 54 frossenpizzaer - holder de det de lover?

ET LASS MED PIZZA: To restaurantkokker har testet over 50 frossenpizzaer. Foto: Øivind Lie
ET LASS MED PIZZA: To restaurantkokker har testet over 50 frossenpizzaer. Foto: Øivind LieVis mer

En skikkelig god, hjemmelagd pizza er nummer en for de fleste.

Gjerne en av de gode, italienske variantene, men har du snaut med tid, kan en god frossenpizza være en god nummer to. Om du velger den riktige typen. Det får du hjelp til i denne testen.

Vi har vært rundt i alle de store dagligvarekjedene og samlet inn frossenpizzaer. Det endte opp med veldig mange varianter, og her finnes alt fra den klassiske margheritaen til taco-, thai- og kebabpizza.

Kriterier Vi har vært spesielt opptatt av bunnen, sausen og selve toppingen. Er det tynn bunn, skal den være sprø og god, er den tykk, skal den være luftig og fin.

I tillegg skal den selvsagt smake godt. Sausen skal smake ekte råvarer, og da snakker vi gjerne om den gode tomatsmaken. Toppingen skal smake det den gir seg ut for å være.

Står det skinke på pakken, så skal det smake skikkelig skinke. Ost er også viktig. Det skal være skikkelig ost og i passe mengde. Fyllet skal også være dratt godt ut mot kanten, stor deigkant gir minus.

Pizzaen skal være passe krydret, her tipper det fort over.

Testen Testpanelet har bestått av Jan Ivar Nykvist og Joakim Bakken.

Nykvist driver Gourmetkokkene og er butikksjef i Bondens butikk i Mathallen. Bakken er konsulent hos United Bakeries.

Begge er restaurantkokker, har erfaring fra dagligvarehandelen og er tidligere vinnere i NM i grilling.

Alle pizzaene er testet blindt, og det skal sies at en del av ingrediensene ikke er like lette å kjenne igjen for smakerne.

Det betyr at det ikke alltid er samsvar mellom smaksnotatene og det som står på pakken.

Poeng Alle pizzaene er gitt poeng på en skala fra en til seks, der seks er best.

Pris er ikke med i poengvurderingen.

Alle priser er oppgitt per kilo.

Les også:
Slik lager du pizza med grov bunn
7 pizzaer du må smake
Slik lager du amerikansk panpizza

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Pizza Tradizionale Mozarella Innbydende og god Karakter: 5/6 Produsent: Dr. Oetker Pris: 130 Casa de mama Quattro Formaggi God og smaksrik, selv om den bare består av ost og tomatsaus Karakter: 5/6 Produsent: Dr. Oetker Pris: 105 BigOne Restaurant Premium Pepperoni Sprø bunn og passe sterk Karakter: 4/6 Produsent: Stabburet Pris: 136 Rimi Pepperoni og Mozzarella God bunn og pølse med futt i Karakter: 4/6 Produsent: ICA Norge Pris: 71,60 Casa de mama Pepperoni Salame Fyldig tomatsaus, men salamien skuffer litt Karakter: 4/6 Produsent: Dr. Oetker Pris: 103,80 Pizza Tradizionale Diavola Litt lite saus, med godt med smak Karakter: 4/6 Produsent: Dr. Oetker Pris: 136 BigOne Double Pepperoni Her var det mye smak og styrke Karakter: 4/6 Produsent: Stabburet Pris: 117,40 Pizza med skinke, ost og paprika Litt grandiosafølelse, bare bedre Karakter: 4/6 Produsent: Norges Gruppen Pris: 36,70 Ristorante Pizza Pepperoni-salame Litt kjedelig saus, bra med forskjellige salamityper Karakter: 3/6 Produsent: Dr. Oetker Pris: 120,30 Take Away pizza by BigOne - Dream Team Helt grei, men litt mye krydder Karakter: 3/6 Produsent: Stabburet Pris: 159,00 BigOne Hot Mexican Luftig og sterk, men litt snaut med ost Karakter: 3/6 Produsent: Stabburet Pris: 121,90 Grandiosa Sprø bunn og grei saus, men ganske kjedelig Karakter: 3/6 Produsent: Stabburet Pris: 75,60 Rema 1000 Salame Ventricina Tynn bunn, men litt kjedelig Karakter: 3/6 Produsent: Rema 1000 Pris: 74,70 Ristorante Pizza Mozarella Ok smak, men litt kjedelig Karakter: 3/6 Produsent: Dr. Oetker Pris: 118,46 Pizza Tradizionale Speziale Fyllet skuffer, litt lite tomatsaus. Karakter: 3/6 Produsent: Dr. Oetker Pris: 130,10 BigOne Tripple Cheese Litt for mye bunn i forhold til fyllet Karakter: 3/6 Produsent: Stabburet Pris: 130,80 Grandiosa Nacho Ok tacopizza for hele familien Karakter: 3/6 Produsent: Stabburet Pris: 116,90 Grandiosa Kebab Kebabpizza med litt kjedelig smak Karakter: 3/6 Produsent: Stabburet Pris: 121,30 En skikkelig hot pizza God, men litt lite saus Karakter: 3/6 Produsent: Mat-Team as Pris: 94,60 Pizza Tradizionale Spinaci Litt kjedelig, denne trenger mer smak Karakter: 3/6 Produsent: Dr. Oetker Pris: 122 Rema 1000 Prosciutto Litt lite ost og fyll, ellers en bra pizza Karakter: 3/6 Produsent: Rema 1000 Pris: 70,40 BigOne Classic American Litt kjedelig, men ellers grei familiepizza Karakter: 3/6 Produsent: Stabburet Pris: 92,90 Casa de mama Trio de Carne Alt er helt ok, bortsett fra kjøttbollene. De er ikke gode Karakter: 3/6 Produsent: Dr. Oetker Pris: 106 Ristorante Pizza Speciale Ok, men for snill Karakter: 2/6 Produsent: Dr. Oetker Pris: 116,70 Rimi Pizza Pollo Tynn bunn og snaut med ost Karakter: 2/6 Produsent: ICA Norge Pris: 76,70

  Culinaria THAI Mye paprika, og hvitløk som stjeler alt fokus. Karakter: 2/6 Produsent: Dr. Oetker Pris: 120,30 Pizza Originale Capricciosa Sprø bunn, men ellers kjedelig Karakter: 2/6 Produsent: Stabburet Pris: 124,20 Grandiosa Pepperoni Løs konsistens på pepperonien, smaker lite Karakter: 2/6 Produsent: Stabburet Pris: 120,60 Ristorante Pizza Prosciutto Smaker veldig oregano, og kjedelig bunn Karakter: 2/6 Produsent: Dr. Oetker Pris: 116,70 Culinaria GREEK Fyllet smaker lite, og dårlige kjøttbiter Karakter: 2/6 Produsent: Dr. Oetker Pris: 116,90 Grandiosa vår hjemmelagde med kjøttdeig og ost Mye bunn som stjeler smaken Karakter: 2/6 Produsent: Stabburet Pris: 107,50 Originale Milano Kjøttdeig og Chili Her var det lite smak Karakter: 2/6 Produsent: Stabburet Pris: 124,20 Originale Pepperoni og oliven God bunn, lite smak og snaut med pepperoni Karakter: 2/6 Produsent: Stabburet Pris: 123,20 Ristorante pizza Pollo Pluss for rent kyllingkjøtt, selv om den smaker lite Karakter: 2/6 Produsent: Dr. Oetker Pris: 108,50 Rema 1000 Caprese Tynn og luftig bunn, men sausen er vannete og smakløs Karakter: 2/6 Produsent: Rema 1000 Pris: 74,80 Ristorante Pizza Spinaci Tynn og tørr bunn, lite smak Karakter: 2/6 Produsent: Dr. Oetker Pris: 98,70 Ristorante Pizza Vegetale Kjedelig bunn og lite smak Karakter: 2/6 Produsent: Dr. Oetker Pris: 104,10 Pizza Tradizionale Prosciutto-Funghi God bunn og god skinke, resten er kjedelig Karakter: 2/6 Produsent: Dr. Oetker Pris: 121,40 Tandoori 1001-natt Bra med ost og fyll, men kyllingen er ikke god Karakter: 2/6 Produsent: Dagens AS i samarb.PakMat AS Pris: 141,50 Rimi Pizza Diablo Dårlig kjøtt ødelegger totalinntrykket Karakter: 2/6 Produsent: ICA Norge Pris: 76,70 Grandiosa kjøttdeig og løk Snill pizza som ikke stikker seg ut Karakter: 2/6 Produsent: Stabburet Pris: 88,30 Originale Pollo Dette smaker bare grillkrydder Karakter: 2/6 Produsent: Stabburet Pris: 124,20 BigOne American Bacon For salt topping og bismak på fyllet Karakter: 2/6 Produsent: Stabburet Pris: 124 Culinaria TURKISH Bra bunn, men ellers litt i særeste laget Karakter: 2/6 Produsent: Dr. Oetker Pris: 103,80 Originale Margherita, mozzarella og urter Ok bunn, men ellers kjedelig Karakter: 2/6 Produsent: Stabburet Pris: 128,30 Lokale Helter Økologisk Pizza Her ble det mye oregano, men ellers lite smak Karakter: 2/6 Produsent: Lokale Helter Pris: 165,70 Delish Pizza med skinke og paprika En kjedelig pizza Karakter: 1/6 Produsent: Delish Pris: 32,00 Pizza med kokt skinke, edamer og mozarella Billige ingredienser, og mindre god ettersmak Karakter: 1/6 Produsent: Freiberger Lebensmittel GmbH og Co Pris: 36,50 x-tra Pizza Lite ost og dårlig skinke Karakter: 1/6 Produsent: Coop Pris: 36,20 Ristorante Pizza Bolognese For mye oregano og for lite ost Karakter: 1/6 Produsent: Dr. Oetker Pris: 102,70 Ristorante Pizza Hawaii Altfor søtt Karakter: 1/6 Produsent: Dr. Oetker Pris: 110,00 Rimi Pizza Brie Salt, kjedelig og dårlig skinke Karakter: 1/6 Produsent: ICA Norge Pris: 90,60 Rimi Pizza Mozzarella Lite ost og intetsigende tomatsaus Karakter: 1/6 Produsent: ICA Norge Pris: 67,50 Grandiosa Biff og løk Seigt og smakløst kjøtt og kjedelig saus Karakter: 1/6 Produsent: Stabburet Pris: 64,00

PANELET: Joakim Bakken og Jan Ivar Nykvist har testet over 50 pizzaer. Foto: Øivind Lie
PANELET: Joakim Bakken og Jan Ivar Nykvist har testet over 50 pizzaer. Foto: Øivind Lie Vis mer