ÅPNERE: - Jeg er blitt et åpnere&nbsp;<span style="background-color: initial;">menneske, og jeg har vært&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">heldig og møtt mennesker&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">som jeg aldri ville ha møtt om&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">det ikke hadde vært for Ole&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">Tobias, sier mamma Ingvild. Sønnen har tuberøs sklerose, som gijør at han daglig har sterke epileptiske anfall. Foto: Siv-Elin Nærø og privat</span>
ÅPNERE: - Jeg er blitt et åpnere menneske, og jeg har vært heldig og møtt mennesker som jeg aldri ville ha møtt om det ikke hadde vært for Ole Tobias, sier mamma Ingvild. Sønnen har tuberøs sklerose, som gijør at han daglig har sterke epileptiske anfall. Foto: Siv-Elin Nærø og privatVis mer

Tidlig i svangerskapet fikk Ingvild følelsen av at noe var galt. - Å få diagnosen var som et slag i ansiktet

Ole Tobias (16) har tuberøs sklerose. - Epilepsien styrer livet vårt. Men han har lært oss at lykke ikke ligger i de store hendelsene, men i små glimt i hverdagen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Ole Tobias har satt ting i perspektiv for oss. Han har lært oss at lykke ikke ligger i de store hendelsene, men i små glimt i hverdagen. Som et smil fra ham etter et anfall, som å vise «hey», det gikk fint, sier Ingvild Åkervik (43) fra Hareid på Sunnmøre.

Tidlig i svangerskapet fikk Ingvild en følelse av at noe var galt, og selv om ultralyden viste et normalt barn med normal vekstkurve, klarte ikke Ingvild å tro på det.

- Jeg grudde meg veldig til det som ventet, men som jeg ikke visste hva var.

Legen og jordmoren beroliget henne med at det var vanlig å være nervøs, men Ingvild, som hadde født et barn tidligere, visste at dette var annerledes.

- Ole Tobias var et etterlengtet barn. Storebroren hadde vært klar for å bli bror lenge, men vi hadde bestemt at jeg måtte bli ferdig med lærerutdanningen før jeg ble gravid igjen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn