tuberøs sklerose

Tidlig i svangerskapet fikk Ingvild følelsen av at noe var galt. - Å få diagnosen var som et slag i ansiktet

Ole Tobias (16) har tuberøs sklerose. - Epilepsien styrer livet vårt. Men han har lært oss at lykke ikke ligger i de store hendelsene, men i små glimt i hverdagen.

ÅPNERE: - Jeg er blitt et åpnere menneske, og jeg har vært heldig og møtt mennesker som jeg aldri ville ha møtt om det ikke hadde vært for Ole Tobias, sier mamma Ingvild. Sønnen har tuberøs sklerose, som gijør at han daglig har sterke epileptiske anfall. Foto: Siv-Elin Nærø og privat
ÅPNERE: - Jeg er blitt et åpnere menneske, og jeg har vært heldig og møtt mennesker som jeg aldri ville ha møtt om det ikke hadde vært for Ole Tobias, sier mamma Ingvild. Sønnen har tuberøs sklerose, som gijør at han daglig har sterke epileptiske anfall. Foto: Siv-Elin Nærø og privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ole Tobias har satt ting i perspektiv for oss. Han har lært oss at lykke ikke ligger i de store hendelsene, men i små glimt i hverdagen. Som et smil fra ham etter et anfall, som å vise «hey», det gikk fint, sier Ingvild Åkervik (43) fra Hareid på Sunnmøre.

Tidlig i svangerskapet fikk Ingvild en følelse av at noe var galt, og selv om ultralyden viste et normalt barn med normal vekstkurve, klarte ikke Ingvild å tro på det.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer