FRANZ VON HOLZHAUSEN: Sjefsdesigneren i Tesla skaper mye spenning rundt nye Model 3 Foto: NTB/SCANPIX
FRANZ VON HOLZHAUSEN: Sjefsdesigneren i Tesla skaper mye spenning rundt nye Model 3 Foto: NTB/SCANPIXVis mer

Tidspunktet klart for nye Tesla Model 3

Endelig letter Tesla på det velkjente sløret.

Det har allerede vært klart en stund at Tesla Model 3 skal vises frem i 2016, men nå har vi altså endelig fått et tidspunkt å forholde oss til.

Vårnyhet Britiske Autocar forteller at Tesla nå skal satse på billigere biler, slik at den kan bli nærmest allemannseie. Det har riktig nok vært spekulert i om nyheten skal komme under Geneva motor show, men dette er altså feil.

Tesla har annonsert sitt eget show seinere i måneden. Det betyr altså at den nye modellen blir å se i slutten av mars neste år?

Billigere bil Det forventes at den nye Tesla 3 skal holde en mye lavere pris enn de foregående modellene, og ligge omkring 330.000 kroner. Dette gjør Model 3 til en attraktiv bil for de aller fleste.

Teslas designer Franz von Holzhausen, uttalte tidligere til Autocar at Model 3 vil ha en annen karakteristisk styling enn de forestående modellene.

TESLA: Endelig er det klart for en fjerde modell fra Tesla etter Roadster, S og X. I Mars skal den lanseres, og navnet er Model 3. Foto: REUTERS
TESLA: Endelig er det klart for en fjerde modell fra Tesla etter Roadster, S og X. I Mars skal den lanseres, og navnet er Model 3. Foto: REUTERS Vis mer

- Vi må utvikle oss som merkevare, noe som er naturlig med årene og nye modeller.

Les også: Manglet E for å få SEX

Bilen er tidligere omtalt som en bil i kompaktklassen, tilsvarende en VW Golf og dens like. Nå ser det ut til at størrelsen blir mer lik en BMW 3-serie, og tilsvarende.

Les også: Visste du at Tesla S er verdens raskeste sedan?
Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.