Til å spise opp: De beste julegavene lager du selv

Gavene som er så gode at du helst skulle spist dem selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er en større lykke å gi enn å få, er det noe som heter. Å gi bort noe som smaker, skaper ofte en umiddelbar positiv reaksjon hos den som får.

Gir du noe spiselig, byr du på deg selv, på tida di, på omtanke.

Du inviterer også til fellesskap. Mat er stemningsskapende, egnet til å dele og noe de fleste blir glade for.

Ikke tar det opp plass i skapet særlig lenge heller.

Søtt og salt Det finnes folk som unngår gavemaset og i stedet lager brente mandler, fløtekarameller og konfekt. Hvert år.

<strong>KONFEKT:</strong> Ikke alle elsker eplemos eller sterke chutneyer. Søtsaker, derimot, er som oftest bankers. Rocky road konfekt med marsipan, marshmellows og ristede mandler bør gi deg mange stjerner i boka. Foto: ALL OVER PRESS
KONFEKT: Ikke alle elsker eplemos eller sterke chutneyer. Søtsaker, derimot, er som oftest bankers. Rocky road konfekt med marsipan, marshmellows og ristede mandler bør gi deg mange stjerner i boka. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

Søtsaker går nesten alltid hjem. Men gaven behøver ikke være av det søte slaget.

Et godt brød, pickles, egengravet laks og hjemmelagd pålegg kan vekke like stor begeistring.

Lett å få til Å lage gaven behøver ikke være vanskelig. Du trenger ikke lage mange forskjellige ting heller.

Blir det tungt å gå i gang alene, inviter noen venner, del ut forklær, tenn noen lys og lag mange gaver av ett eller to slag.

Det skal ikke så mye til for å gjøre gaven personlig.

En håndskrevet etikett, noen hyggelig ord, et pent bånd. Plutselig er den kjedeligste boks eller enkleste syltetøyglass en gave som varmer.

Husk at måten en gave gis på ofte betyr mer enn selve gaven.

Lyst til å prøve?

Vi har valgt ut oppskrifter og ideer fra bøkene «Godt å gi bort» og« Knekkebrød» (begge fra Samlaget), «Spis, Lag» ( Gyldendal), og Førjulstid (Cappelen Damm). Du finner også en oppskrift, rocky road konfekt, fra Allers Glutenfritt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer