HOT OG SØTT: Asiatisk mat har ofte sterke smaker som chili, men også søte som kokosmelk, som vinen må passe til. 
Foto: NINA RUUD
HOT OG SØTT: Asiatisk mat har ofte sterke smaker som chili, men også søte som kokosmelk, som vinen må passe til. Foto: NINA RUUDVis mer

Til denne type mat bør du ikke drikke rødvin

Her er vinene du bør velge.

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

ROBERT LIE: Dagbladets vinekspert Robert Lie er daglig leder for Bagatelle i Oslo. Lie er fire ganger kåret til Norges beste sommelier (vinkelner), og har som eneste nordmann vunnet et europeisk mesterskap for sommelierer. Han har tidligere vært vinansvarlig ved Restaurant Oscarsgate, Statholdergaarden og seinest Grefsenkollen. Foto: NINA HANSEN Vis mer

(Dagbladet Endelig fredag): Asiatisk mat kan for mange oppleves som vanskelig å kombinere med vin. Med sterke krydrede smaker og ofte sødme i maten kan vinen lett falle igjennom.

I Asia løses dette som oftest ved at det drikkes øl og brennevin. Dette er sjelden noen spesielt bra kombinasjon, men ølen fungerer ofte fint som en forfriskende tørsteslukker.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn