HOT OG SØTT: Asiatisk mat har ofte sterke smaker som chili, men også søte som kokosmelk, som vinen må passe til. 
Foto: NINA RUUD
HOT OG SØTT: Asiatisk mat har ofte sterke smaker som chili, men også søte som kokosmelk, som vinen må passe til. Foto: NINA RUUDVis mer

Til denne type mat bør du ikke drikke rødvin

Her er vinene du bør velge.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

(Dagbladet Endelig fredag): Asiatisk mat kan for mange oppleves som vanskelig å kombinere med vin. Med sterke krydrede smaker og ofte sødme i maten kan vinen lett falle igjennom.

I Asia løses dette som oftest ved at det drikkes øl og brennevin. Dette er sjelden noen spesielt bra kombinasjon, men ølen fungerer ofte fint som en forfriskende tørsteslukker.

Brennevinet bidrar sjelden med annet enn forsterket følelse av varme ifra de sterke elementene, men kan ved enkelte tilfeller dempe noe av krydder og chili preg om den har nok sødme.

Det er først og fremst tradisjon og kultur som bidrar til disse løsningene fremfor gode kombinasjoner med lokal gastronomi. Det er derimot absolutt ikke umulig å kombinere asiatisk mat med vin om man tar noen forhåndsregler for vinvalget.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn