Til disse paradisene kan du reise med god samvittighet

Stor kåring av verdens mest etiske reisemål.

PARADIS: Når du befinner deg i solnedgangen på Sugar Beach på Mauritius, så kan du ha veldig god samvittighet. Paradisøya i Det indiske Hav regnes som ett av de aller mest økovennlige reisemålene på kloden. Foto: EIVIND PEDERSEN.
PARADIS: Når du befinner deg i solnedgangen på Sugar Beach på Mauritius, så kan du ha veldig god samvittighet. Paradisøya i Det indiske Hav regnes som ett av de aller mest økovennlige reisemålene på kloden. Foto: EIVIND PEDERSEN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): To av landene på listen over verdens mest etiske turistdestinasjoner er våre «nesten-nordiske» naboer, Latvia og Litauen.

Bak kåringen av de mest etiske destinasjonene står organisasjonen Ethical Traveler.

Dette er en del av det San Francisco-baserte instituttet Earth Island som i 25 år har drevet grasrotarbeid for å bevare og reparere noen av verdens mest sårbare økosystemer.

Godkjente paradis Årets toppliste domineres av flere velkjente øyparadis.

Både Barbados, Mauritius, Kapp Verde, Samoa og det lille øyriket Palau er turistmål som kan besøke med god samvittighet.

Alle landene på topplista gir deg muligheten til å oppleve uberørt natur og skjønnhet.

Her kan du også samhandle med lokale folk og kulturer på en meningsfull og berikende måte.

Imponert «Vi oppfordrer deg til å besøke disse toppnasjonene, for å utforske deres fantastiske aktiviteter, severdigheter og kultur», fremholder Ethical Traveler.

«Disse 10 landene er de som gjør den mest imponerende jobben med å følge menneskerettighetene, bevare miljøet og det sivile samfunnet», heter det i begrunnelsen for kåringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer