Til slutt må du gå en usikret egg med fritt fall på mange hundre meter på hver side

Men «Det trehodede trollet» i Slovenia kan være i dårlig humør.

TROLLET: I det fjerne skimtes Triglav, som fra denne kanten bare har ett og ikke tre slemme hoder. Slovenias nasjonalsymbol er avbildet i riksvåpenet og på flagget. Det sies at man ikke er ekte slovener før man har vært på toppen av Triglav. Foto: RONNY FRIMANN OG TORILD MOLAND
TROLLET: I det fjerne skimtes Triglav, som fra denne kanten bare har ett og ikke tre slemme hoder. Slovenias nasjonalsymbol er avbildet i riksvåpenet og på flagget. Det sies at man ikke er ekte slovener før man har vært på toppen av Triglav. Foto: RONNY FRIMANN OG TORILD MOLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Magasinet Reiselyst): Slovenias nasjonalfjell Triglav har visstnok fått sitt navn etter den karakteristiske toppens form. Uansett et skikkelig troll, skal det vise seg.

Det heter jo at alle veier fører til Rom, men i Slovenia virker det som om alle veier fører til toppen av Triglav.

Med mer enn 50 forskjellige ruter å velge mellom er det sannelig ikke lett å vite hvor man skal starte. Så vi begynner med begynnelsen.

- Du er ikke ekte slovener før du har vært på toppen av Triglav, fastslår en romslig mann ved pubbordet i Ljubljana.

- Jeg gikk opp og ned på bare én dag, skryter hans kvinnelige makker, og får tydelig anerkjennelse fra resten av bordet.

Pilegrimstur Tradisjonen skriver seg tilbake til habsburgerperioden på 1900-tallet, da pilegrimsturen til toppen av nasjonalfjellet ble en bekreftelse på slovenernes etniske identitet.

Enhver slovener er dermed forventet å bestige Triglav minst én gang i livet.

Vi er ikke slovenere, men utfordringen er åpenbar - skal vi skrive om Slovenia med den minste form for troverdighet, må vi til topps.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.