GOLF VIEW HOTEL:  Vi fikk en uke på dette hotellet for kr 1495 per person for reise og opphold. Hotellet var lekkert, men det var langt å gå både til stranda og til næørmeste landsby, hvor det ikke akkurat skjedde så mye. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
GOLF VIEW HOTEL: Vi fikk en uke på dette hotellet for kr 1495 per person for reise og opphold. Hotellet var lekkert, men det var langt å gå både til stranda og til næørmeste landsby, hvor det ikke akkurat skjedde så mye. Foto: JOHN TERJE PEDERSENVis mer

Til Syden for 1495 kroner

Akkurat nå vrimler det av rimelige restplasser. Vi testet uspesifisert, charterselskapenes aller billigste reisemåte.

||| RHODOS (Dagbladet): Uspesifisert er charterbransjens aller rimeligste alternativ.

Vi kastet oss på og bestilte en uspesifiert reise til Rhodos hos charterarrangøren Ving.  Prisen var kr 1495 pr person.  Med flyreise og en ukes opphold på et ukjent hotell.
Det var utenom høysesongen, som er skolenes sommerferie.

Uspesifisert
Uspesifisert bosted betyr at du ikke får vite før du kommer fram hvor du skal bo. Vi kunne havnet hvor som helst på Rhodos.
Vi er forberedt på det meste. Å måtte bytte hotell i løpet av uka, eller å ikke ha egen dusj og WC, eller privat innkvartering av lav standard. Ving hadde advart oss på sine nettsider.

På Rhodos flyplass ble vi stående sist i køen for uspesifiserte.

 HOTEL MARIE:  For for 100 euro ekstra kunne vi bytte til dette hotellet hos Ving. Hotellet var mye enklere, men lå sentralt inne i Rhodos by, fem minutter fra bystranda og sentralt i forhold til restauranter og uteliv. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
HOTEL MARIE: For for 100 euro ekstra kunne vi bytte til dette hotellet hos Ving. Hotellet var mye enklere, men lå sentralt inne i Rhodos by, fem minutter fra bystranda og sentralt i forhold til restauranter og uteliv. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

- Dere skal bo på Golf View Hotel, det ligger i Afantou, sier Vings reiseleder. Hun understreker at hotel Golf View ligger et stykke fra selve byen Afantou.

- Hvis dere heller vil bo inne i Rhodos by, kan dere betale 100 euro for å bytte til et annet hotell. Det er ledig på hotell Marie.

Slår til Afantou ligger nemlig 2 mil fra Rhodos by, en biltur på 30 minutter. vi slår til, betaler 100 euro ekstra og får bytte til Hotel Marie.

Det vil si fotografen får bo på hotell Marie, og får 38 kvadratmeter og to rom med med fire senger ei hel uke. Frokost koster 9 euro ekstra pr dag.

Hotel Marie er et lite, men enkelt og ryddig hotell sentralt inne i byen, fem minutter fra den fine Elli-stranda. Hotellet har to og en halv ving i charterkatalogen til Ving.
Og tre anbefalinger på Tripadvisor.
Vi vil gjerne gi det en til, for her var det hyggelig betjening. De norske vi snakket med på stedet var også fornøyd med hotellet, både og små. Men så var de da også erfarne uspesifisert-reisende, som hadde reist mange ganger på uspesifisert tidligere.

HOTEL MARIE: Her er et av rommene på Hotel Marie. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
HOTEL MARIE: Her er et av rommene på Hotel Marie. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Aldri singlerom
For testens skyld hadde vi bestilt dobbeltrom, det er vanligste kategori for uspesifiserte reiser.
Det finnes ikke singlerom i Syden.
Bestiller du uspesifisert singlereise, er du garantert det absolutt dårligste rommet på det dårligste hotellet.

På egen hånd Journalisten må derfor rusle videre med kofferten ned Politechno Street, hvor byhotellene ligger tett.
Det viser seg å ikke være noe problem å finne hotell på egen hånd inne i Rhodos by.

Første forespørsel
På City Center er prisen 60 euro per natt, uoppfordret kan jeg få bo for halvparten. Frokost inkludert. Et helt greit byhotell midt i restaurantgata, uten svømmebasseng. Men med fin frokostservering på terrassen ut mot gaten.

På Golfhotellet
Så er det tid for å sjekke ut golfhotellet nede i Afantou, der vi egentlig skulle ha bodd.
Afantou er en liten, typisk gresk landsby nede ved kysten, på veien mot det populære ungdomsferiestedet Faliraki.

Golf View  viser seg å være et lekkert hotell. Med en enorm resepsjon, koselig bar og stort svømmebasseng.

Men langt utenfor allfarvei.

Det er minst en halv time  å gå fra hotellet til Afantou. Langs en svært trafikkert vei.
Ti minutter til stranda. Med bil. Det går minibuss fra hotellet til stranda et par ganger om dagen.
Beliggenheten er heller ikke noe å skryte av, på toppen av en bakke med utsikt til en steinanlegg og en 18-hulls golfbane.

PåTripAdvisor er meningene som vanlig  delte:

Halvparten elsker hotel Golf View i Afantou. De framhever de store rommene, den gode maten, den rolige atmosfæren og den gode servicen på det familiedrevne hotellet.
Det er spesielt barnefamilier og de over 35 som liker dette hotellet.
En familie hevder det bare tok 15 minutter å gå til Afantou, med barnevogn og en treåring.

De som hater hotellet sier det tar minst en halvtime å gå til stranda (som er fin).
At det bare går minibuss et par ganger om dagen og at strandturen derfor kommer på sju euro med taxi. Hver vei.
Det er særlig de mellom 25 og 35 som ikke liker dette hotellet.

RIMELIG:  Sonja serverer dagens turistmeny; det er gresk salat med brød og tzaziki, Moussaka og en isdessert for 8,5 euro eller ca 75 kroner på hotel Marie. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/Dagbladet
RIMELIG: Sonja serverer dagens turistmeny; det er gresk salat med brød og tzaziki, Moussaka og en isdessert for 8,5 euro eller ca 75 kroner på hotel Marie. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/Dagbladet Vis mer

Vår  konklusjon
Hotellet vi skulle bo på var mye finere enn ventet. Men dette var usentral beliggenhet. Hadde vi valgt å bli boende på Golf View måtte vi ha leiebil, som ville ha fordyret ferien med 2500 kroner for ei uke.

Vær forberedt på overraskelser om du bestiller uspesifisert reise. Du vet aldri hva du får. Hotellet kan ha dårligere standard enn dere hadde regnet med. Eller det kan være et flott hotell, som ligger usentralt, som i vårt tilfelle.

Er du avhengig av en viss bostandard for å ha glede av ferien, er ikke uspesifisert et godt alternativ.

Men er du reisevant, og innstilt på å ordne opp på egen hånd om du er misfornøyd med bostedet, kan uspesifisert være et alternativ for deg som vil ha en Sydentur på absolutt billigste vis.

 CITY CENTER:  Prisen var 60 euro pr natt med frokost. Som single fikk jeg tilbud om å bo for halvparten.   Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/Dagbladet
CITY CENTER: Prisen var 60 euro pr natt med frokost. Som single fikk jeg tilbud om å bo for halvparten. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/Dagbladet Vis mer

Tar du sjansen på uspesifisert? Del dine erfaringer her:

 SYDENDRINK:  Vi falt for fristelsen til en alkoholfri utgave av Sydens mest populære drink på det fine hotellet Golf View. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/Dagbladet
SYDENDRINK: Vi falt for fristelsen til en alkoholfri utgave av Sydens mest populære drink på det fine hotellet Golf View. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/Dagbladet Vis mer