Til toppen av Mauritius

Når dagene blir lange og sola for sterk, er det godt at den grønne paradisøya Mauritius også byr på andre aktiviteter – som fottur til øyas høyeste punkt.

GRØNN GLEDE: Mauritius er toppen av en enorm vulkan, som er sunket i havet. Det gir en grønn og variert natur, med gamle kratre, vulkanske innsjøer, bratte fjellsider og imponerende fosser. Foto: Ronny Frimann
GRØNN GLEDE: Mauritius er toppen av en enorm vulkan, som er sunket i havet. Det gir en grønn og variert natur, med gamle kratre, vulkanske innsjøer, bratte fjellsider og imponerende fosser. Foto: Ronny Frimann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den grønne perlen Mauritius, helt syd i Det indiske hav, er naturlig nok mest kjent for alle sine vakre strender. Men i motsetning til de andre drømmeøyene i samme hav, som Maldivene og Seychellene, er Mauritius en relativt stor øy (60 ganger 40 kilometer), og byr på både sykkelturer og fotturer i spennende terreng.

Vill natur

Mauritius er faktisk toppen av en enorm vulkan, som er sunket i havet. Det gir en grønn og variert natur, med gamle kratre, vulkanske innsjøer, bratte fjellsider og imponerende fosser. Nasjonens eneste offisielle nasjonalpark, Black River Gorge, er det beste stedet for å oppleve øyas ville natur.

Villsvin, hjort og nysgjerrige macaque-aper vandrer gjennom en blanding av regnskog, urskog og noen få, eldgamle ibenholt-trær, som en gang i tiden dekket hele Mauritius. I dag er de nesten borte, det sørget nederlenderne og andre koloniherrer for.

Urskogen borte

– Mauritius har eksistert i åtte millioner år, de siste 400 av dem har vi klart å redusere urskogen med 98 prosent, sier guiden Yan de Maroussem oppgitt, og veiver hånden illustrerende utover nasjonalparken, sukkerplantasjene og strendene langt der nede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer