Tilbehøret som gjør kalkunen perfekt

Oppskrift på kalkunfarse, tranebærsaus og bakte søtpotetbåter.

BRA FESTMAT: Kalkun er en vinner i jula og nyttår. Med det rette tilbehøret, blir dette en skikkelig festmiddag. Foto: Erik Hannemann
BRA FESTMAT: Kalkun er en vinner i jula og nyttår. Med det rette tilbehøret, blir dette en skikkelig festmiddag. Foto: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fortsatt et godt stykke bak de gamle traverne lutefisk, ribbe og pinnekjøtt kommer kalkunen halsende. Hvert år noen hakk nærmere, og i stadig saftigere utgave jo mer erfaring vi får med den.

Sjuve viser hvordan kalkunen skal tilberedes.

Men, hva skal vi servere til dette gigantiske beistet?

Stuffing - et valg Første avgjørelse som må tas er om kalkunen skal fylles med stuffing.

Og i så fall: Går du for den "voksne" varianten med lever og farse? Eller, den amerikanske varianten med maisbrød og breakfast sausage, slik vår norskamerikaner Craig Whitson pleier å gjøre?

Nekter du å fylle kalkunen med noe i det hele tatt? Da kan du gjøre som Hellstrøm, og lage en kalkunfarse som serveres ved siden av.

Dette blir med andre ord godt uansett!

Grønt Det som er sikkert er at med alt dette kjøttet på tallerken må det noe grønt til for å friske opp.

Til kalkunmiddagen er det definitivt godt med mye dampede, ovnsbakte eller kokte grønnsaker. Personlige favoritter er rosenkål, erter og gulrot (klikk og se om du får maks ut av gulrøttene).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer