Tiltrukket av noen av samme kjønn?

Det trenger ikke nødvendigvis bety at du er homofil.

TILTRUKKET AV EN KVINNE: Du skulle kanskje ikke tro det, men det er faktisk helt normalt at vi fra tid til annen finner personer av samme kjønn som oss selv tiltrekkende. Foto: YEKO PHOTO STUDIO - FOTOLIA
TILTRUKKET AV EN KVINNE: Du skulle kanskje ikke tro det, men det er faktisk helt normalt at vi fra tid til annen finner personer av samme kjønn som oss selv tiltrekkende. Foto: YEKO PHOTO STUDIO - FOTOLIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(KK.no): Er du i et lykkelig forhold med en mann, men opplever fra tid til annen at du merkelig nok også finner kvinner svært tiltrekkende?

Da er du ikke alene.

Ifølge ekspertene er dette helt normalt, og det betyr mest sannsynlig ikke at du er homofil.

Verken 100 prosent hetero eller homo Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, forteller til KK.no at det er helt normalt å synes at en person av samme kjønn er tiltrekkende.

- Vår seksuelle tenning følger ikke alltid like strenge regler som de sosiale kategoriene vi ordner oss etter. Vi er verken 100 prosent hetero eller homo - alle har mulighet til å kunne bli tiltrukket av det samme kjønn, selv om slett ikke alle har seksuelle fantasier eller lyst til å ha sex med en av samme kjønn.

- Tiltrekningen trenger ikke å være det samme som «legningen». Det er også noen mennesker som skifter preferanser flere ganger i løpet av livet, og har langvarige, gode forhold med flere partnere av samme kjønn, sier han.

Har en tendens til å putte ting i bokser Ifølge Bianca Schmidt, som er gestaltterapeut og sexolog, har vi mennesker vanskelig for å se at ting nødvendigvis ikke trenger å være svart eller hvitt, og derfor er det for mange problematisk å skjønne at det er mulig å være tiltrukket av begge kjønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer