Tissetrengthet tilsvarer 0,5 i promille

Forskning viser at du tenker like uklart som etter noen øl hvis du virkelig må tisse.

FYLLEKJØRING: Du ville forhåpentligvis holde deg langt unna bilen etter et par-tre halvlitere. Studien viser imidlertid at ekstremt behov for å tisse gir mange av de samme effektene. Foto: Crestock
FYLLEKJØRING: Du ville forhåpentligvis holde deg langt unna bilen etter et par-tre halvlitere. Studien viser imidlertid at ekstremt behov for å tisse gir mange av de samme effektene. Foto: Crestock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi har alle vært der. Det er langt til neste avkjøring på motorveien, og de tre halvliterne med vann eller brus du har drukket siden du kjørte hjemmefra vil ut.

Jo lenger du holder deg, desto verre blir det. Nå viser det seg at dette gjør mer med deg enn det du kanskje trodde.

En studie gjennomført av flere leger viser nemlig at dersom du virkelig må tisse, kan dette redusere blant annet oppmerksomheten så mye at det tilsvarer en promille på 0,5.

Det er nettstedet Jalopnik som har intervjuet Dr. Peter Snyder i forbindelse med studien med det velklingende navnet " The Effect of Acute Increase in Urge to Void on Cognitive Function in Healthy Adults".

Det betyr, relativt grovt oversatt, effekten tissetrengtheten har på hjernen.

Studerte effektene av smerte Snyder forteller at målet med studien ikke var å undersøke hvordan det å måtte tisse påvirker kjøring, men at de etter hvert innså at resultatene også kunne ha en effekt i den virkelige verden.

I utgangspunktet var dette en studie for å studere de kognitive effektene av smerte, og tissetrengthet var en enkel og trygg metode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer