Arbeidsliv og lønnsoppgjør

Tjener du nok? Sammenlign yrket ditt med 400 andre yrker

De neste årene blir det viktigere for norske arbeidstakere å beholde jobben og arbeidsoppgavene enn å kreve høyere lønn.

Trekker ned snittet: Nedgangen i antall ansatte i oljenæringen bidro til å dra den samlede lønnsveksten noe ned fra 2015 til 2016. Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX
Trekker ned snittet: Nedgangen i antall ansatte i oljenæringen bidro til å dra den samlede lønnsveksten noe ned fra 2015 til 2016. Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lønnstabellene finner du nederst i denne saken.

Globalisering, digitalisering og oljenedtur gjør at norske arbeidstakere i større grad enn før vil godta moderasjon i lønnsoppgjørene fremover, tror sjeføkonom og partner i Ny analyse, Terje Strøm.

- Det er ingen tvil om at blant annet digitale løsninger og satsing på kunnskap igjen kan skape ny vekst for Norge. Samtidig vil næringslivet ha fokus på å holde igjen kostnader – og da vil også ansatte kreve mindre enn normalt. Det er ikke mange som tør å be om høyere lønn hvis de risikerer at kineserne eller robotene kan ta jobbene deres, sier han.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer