Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Tjener millioner på at du drar til Syden

Her er chartermillionærene.

SYDEN: Over en millioner nordmenn reiser på chartertur hvert år. Det gir smør til brødskiva fro charter-toppene. Foto: COLOURBOX
SYDEN: Over en millioner nordmenn reiser på chartertur hvert år. Det gir smør til brødskiva fro charter-toppene. Foto: COLOURBOX Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Ola og Kari reiser som aldri før, og en rekke personer tjener på at du pakker kofferten og reiser av sted både i innland og utland.

Over en million nordmenn reiser på chartertur hvert år.

Når strandsugne nordmenn reiser til sol og varme, regner pengene over charter-toppene.

Charter-millionærer Administrerende direktør i landets største charteroperatør Ving, Christian Fredrik Grønli, tjente i fjor 2,5 millioner kroner.

Daglig leder i Apollo Leo Berbu fikk 2,9 millioner kroner inn på sin konto.

Heller ikke Christian Lunde som er administrerende direktør i Star Tour har noe grunn til å henge med leppa. Ifølge skattelistene tjente han 1,6 millioner i 2011.

De som selger reiser på nett har også til smør på skiva. Ikke minst Jason Eckhoff, mannen bak Restplass.no, som tjente 2,4 millioner kroner på at nordmenn kjøper reiser hos ham.

Millioner i hotell Å drive hotell kan også være en lønnsom affære.

Noen av dem havner til og med på lista over de aller rikeste her i landet, som hotellmilliardæren Olav Thon.

Likevel er det hotellkonen Petter Stordalen som ligger på topp. Han er oppført med en inntekt på drøye 84 millioner kroner i fjor.

Formuen på 85,7 millioner er likevel glissen mot Thons 9,7 milliarder kroner.

Penger i lufta Norwegian-sjef Bjørn Kjos trenger heller ikke være bekymret for om han kan ta seg en ferie i år eller ikke. I fjor ble han oppført med en inntekt på 8,2 millioner, og med en formue på cirka 411 millioner kroner burde han ha så han klarer seg.

Heller ikke Espen Hennig-Olsen, mannen bak overraskelsen Flynonstop som ble lansert som Norges nyeste flyselskap på tirsdag trenger å bekymre seg over sin private økonomi med en inntekt på 1,7 millioner og en formue på 44,5 millioner kroner.

Selv om Luftfartstilsynet ifølge E24 ikke godkjenner Flynonstop som et flyselskap, men snarere mener det dreier seg om et reisebyrå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media