To av disse knekkebrødene får terningkast seks

Har bra med fiber og ikke for mye salt.

SNEV AV LUKSUS: Du finner stadig flere typer knekkebrød i butikken. Mange gir inntrykk av å være grovere enn vanlige knekkebrød, men de vanlige har ofte mer fiber.Foto: ERIK HELGENESET.
SNEV AV LUKSUS: Du finner stadig flere typer knekkebrød i butikken. Mange gir inntrykk av å være grovere enn vanlige knekkebrød, men de vanlige har ofte mer fiber.Foto: ERIK HELGENESET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat

(Bramat.no): Grovt knekkebrød er et sunt alternativ til lyst brød, fordi det inneholder mer fiber. Mange baker sitt eget knekkebrød, noe som gjør at de kan få et ekstra grovt og sunt knekkebrød.

Etter hvert har det kommet flere typer «hjemmebakt» knekkebrød i butikken. Dette knekkebrødet som ser hjemmebakt ut, men som er akkurat like industrifremstilt som andre knekkebrød.

Fordelen med disse knekkebrødene er at de for mange gir et lite snev av luksus, knekkebrød som er ekstra fine og som det ser ut som det er lagt ekstra mye omtanke i.

Mindre fiber Mange tror også at disse knekkebrødene er mye sunnere enn andre typer, noe de egentlig ikke er.

Alle knekkebrødene i denne testen inneholder langt mindre fiber enn vinnerne av den «vanlige» knekkebrødtesten. Innholdet av salt er heller ikke lavere i de «hjemmebakte» typene.

Mange av dem inneholder derimot mindre karbohydrater, noe som er et poeng for alle de som førsøker å begrense inntaket av raske karbohydrater.

Les også: Er karbohydrater farlig

Mange fordeler Mange får i seg altfor lite fiber, blant annet fordi de velger fint eller halvgrovt brød, fremfor grovbrød og grovt knekkebrød.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer