Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

To av disse knekkebrødene får terningkast seks

Har bra med fiber og ikke for mye salt.

SNEV AV LUKSUS: Du finner stadig flere typer knekkebrød i butikken. Mange gir inntrykk av å være grovere enn vanlige knekkebrød, men de vanlige har ofte mer fiber.Foto: ERIK HELGENESET.
SNEV AV LUKSUS: Du finner stadig flere typer knekkebrød i butikken. Mange gir inntrykk av å være grovere enn vanlige knekkebrød, men de vanlige har ofte mer fiber.Foto: ERIK HELGENESET. Vis mer

• Flere matsaker på db.no/mat

(Bramat.no): Grovt knekkebrød er et sunt alternativ til lyst brød, fordi det inneholder mer fiber. Mange baker sitt eget knekkebrød, noe som gjør at de kan få et ekstra grovt og sunt knekkebrød.

Etter hvert har det kommet flere typer «hjemmebakt» knekkebrød i butikken. Dette knekkebrødet som ser hjemmebakt ut, men som er akkurat like industrifremstilt som andre knekkebrød.

Fordelen med disse knekkebrødene er at de for mange gir et lite snev av luksus, knekkebrød som er ekstra fine og som det ser ut som det er lagt ekstra mye omtanke i.

Mindre fiber Mange tror også at disse knekkebrødene er mye sunnere enn andre typer, noe de egentlig ikke er.

Alle knekkebrødene i denne testen inneholder langt mindre fiber enn vinnerne av den «vanlige» knekkebrødtesten. Innholdet av salt er heller ikke lavere i de «hjemmebakte» typene.

Mange av dem inneholder derimot mindre karbohydrater, noe som er et poeng for alle de som førsøker å begrense inntaket av raske karbohydrater.

Les også: Er karbohydrater farlig

Mange fordeler Mange får i seg altfor lite fiber, blant annet fordi de velger fint eller halvgrovt brød, fremfor grovbrød og grovt knekkebrød.

Å bytte ut lyst brød med grovt knekkebrød kan være med på å øke fibertaket, noe som er gunstig både for vekt, helse og fordøyelse.

Hvis du syns at vanlig knekkebrød er kjedelig, kan du forsøke å bake knekkebrødet selv. Fordelen med hjemmelaget knekkebrød, altså skikkelig hjemmelaget knekkebrød, er at du kan droppe salt, og ha nedi massevis av sunne ingredienser som nøtter, frø, kli og havre.

Hele testen finner du hos bramat.no.

Testresultater Helsprøtt knekkebrød, rug og speltkli En av testens vinnere! Bra med fiber, ikke for mye salt. Karakter: Produsent: Sigdal bakeri Knekkebrød med urter og havsalt En av testens vinnere! Lite salt, og bra innhold av karbohydrater og protein. Karakter: Produsent: Mesterbakeren Helsprøtt knekkebrød, urter og havsalt Bra med fiber, greit innhold av karbohydrater og protein, men saltinnholdet er for høyt. Karakter: Produsent: Sigdal bakeri Gullbygg, knekkebrød med bygg Greit med salt og bra med fiber. Karakter: Produsent: Coop Jacobs ekstra grove knekkebrød Greit med salt og bra med fiber. Karakter: Produsent: Norgesgruppen Northug sportsknekkebrød, multikorn Bra med salt og greit med fiber. Karakter: Produsent: Coop Grovkrisp Altfor mye salt, men greit med fiber. Karakter: Produsent: Synnøve Smakfulle og sprø knekkebrød Bra med salt, men litt lite fiber. Karakter: Produsent: Mesterbakeren Northug sportsknekkebrød, havregryn, solsikkefrø og rug Bra med salt, ok fordeling mellom protein, karbohydrater, fiber og fett. Karakter: Produsent: Coop Økologisk knekkebrød For mye salt, greit med fiber, men mer karbohydrater enn de andre. Karakter: Produsent: Helios Les mer på Bramat.no:
Ned 5 kilo før 2015
Råd ved Sjögrens syndrom
Bekkenbunnstrening

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling