MED SUBSTANS: Hva med litt pasta med salami til et lite glass dolcetto? Da tar du 150 g fersk pasta, fem skiver salami ,1 ss rosepepper og 2 ss crème fraîche

Kok pastaen. Skjær salamien i biter. Vend den i crème fraîche, rosépepper og salami. Server straks. Foto: Lisbeth Michelsen
MED SUBSTANS: Hva med litt pasta med salami til et lite glass dolcetto? Da tar du 150 g fersk pasta, fem skiver salami ,1 ss rosepepper og 2 ss crème fraîche Kok pastaen. Skjær salamien i biter. Vend den i crème fraîche, rosépepper og salami. Server straks. Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

Smakstest av rødvin

To italienske får sekser

«Den lille søte», direkte oversatt, er relativt misvisende, ettersom vinene alltid er tørre og har minimalt med fruktsødme.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dolcetto 2018

Dolcetto blir sjelden nevnt i sammenheng med Italias mest berømte vindruer, men frembringer fruktdrevne og strukturerte viner til overkommelige priser.

Dolcetto har måttet finne seg i å spille annenfiolin etter både nebbiolo og barbera i dens hjemdistrikt Piemonte, men kan fint stå på egne bein eller bidra med sine egenskaper i blandinger.

«Den lille søte» som navnet betyr direkte oversatt er relativt misvisende, ettersom vinene alltid er tørre og har minimalt med fruktsødme.

Druen gir som regel viner med aromaer av kirsebær, plommer, lakris og mandler og har en tydelig tanninstruktur. Syrenivået er sjeldent høyt, men vinene har ofte et saftig fruktpreg som bidrar til friskhet i vinene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn