Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

To kvinner tatt etter å ha risset inn bokstaver i Colosseum

Tatt etter skryte-selfie.

FREDET: Ruinene i Colosseum i Roma er såklart fredet. Italienske myndigheter vil derfor helst ha seg frabedt hærverk fra turister. Foto: AP / NTB Scanpix
FREDET: Ruinene i Colosseum i Roma er såklart fredet. Italienske myndigheter vil derfor helst ha seg frabedt hærverk fra turister. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Colosseum i Roma hadde ikke vært særlig pen om det hadde hengt forbudsplakater overalt. Men noen ting skjønner du bare.

Det er nok av advarsler der, men de fleste forstår uansett at det ikke er lov å tagge på murene eller å skrape på ruinene.

To unge turister fra USA er i hvert fall klar over det nå, etter at fristelsen ble for stor i den italienske hovedstaden, melder The Guardian.

Calefornia-kvinnene på 21 og 25 år risset initialene sine inn i en vegg i det mektige amfiet.

De skrapet inn en «J» og en «N», hver på omlag åtte centimeter. Deretter tok de en selfie hvor de poserte foran det tvilsomme verket sitt.

Det var kanskje like dumt som selve hærverket.

For det tok ikke lang tid før politiet fant de amerikanske kvinnene, og anmeldte dem for ødeleggelse på fredet område. Det er foreløpig uklart hva slags straff de kan vente seg.

Kvinnene er slettes ikke de første som har forsøkt å ødelegge ruinene mer enn de allerede er.

For tre måneder siden prøvde en russisk turist å risse inn en 25 centimeter stor bokstav der. Han ble dømt til fire måneders betinget fengsel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!