To piloter promilletatt rett før avgang

Ble stoppet av kabinpersonalet.

COSTA RICA: Et Aeromexico-fly ble lørdag over et døgn forsinket fordi pilotene hadde promille da de kom på jobb. Foto: EUGENE HOSHIKO/AP/SCANPIX
COSTA RICA: Et Aeromexico-fly ble lørdag over et døgn forsinket fordi pilotene hadde promille da de kom på jobb. Foto: EUGENE HOSHIKO/AP/SCANPIXVis mer

(Dagbladet): To meksikanske piloter ble lørdag stoppet av kabinpersonalet, da de ville lette med et Aeromexico-fly som skulle fra Costa Rica til Mexico.

- Andrepiloten testet positivt på alkohol, mens kapteinen nektet å bli testet, sier visedirektør for luftfarstmyndigheten på Costa Rica, Alvaro Vargas, til AFP.

Episoden førte til et døgns forsinkelse for Boeing 737-700-flyet med 101 passasjerer ombord, i påvente av erstatninger som kunne føre flyet hjem.

Hotellfest i San José Pilotene skal ha følt seg kvalme da de ankom flyplassen, sju timer etter at de deltok på en fest på et hotel i Costa Ricas hovedstad San José.

Vargas tror ikke passasjerene er klar over den egentlige årsaken til forsinkelsen. Episoden er nå under etterforskning.

Aeromexico har ikke vært tilgjengelig for kommentarer overfor nyhetsbyrået.

56 blåste rødt Det er ikke bare de meksikanske pilotene som har kommet alkoholpåvirket på jobb.

Så mange som 56 piloter som jobber for indiske flyselskaper har blåst rødt i promillekontrollen på jobben de to siste årene.

Det kommer fram av en oversikt utgitt av det sivile luftfartsdepartementet, melder AFP.

Ti piloter skal ha blitt sparket umiddelbart. En av dem skal ha blåst rødt for andre gang.

23 i samme selskap Pilotene har jobbet for både det statseide flyselskapet Air India, og private selskaper som Jet Airways, Indigo, SpiceJet, GoAir, and Kingfisher.

Totalt 23 av pilotene som ikke besto promilletesten jobber for Jet Airways.

Listen som Indias luftfartsminister Vayalar Ravi nå har lagt fram i parlamentet, kommer kun et par dager etter at to indiske piloter ble tatt med forfalskede papirer på flyverutdannelsen.

Ny alkoforskrift Indias luftfartsdirektør har nylig utarbeidet et forslag om at piloter som kommer påvirket av alkohol på jobb umiddelbart bli satt på bakken i tre måneder, for deretter miste flyverlisensen hvis det gjentar seg.

Ingen flere skal ha møtt beruset på jobb etter at forskriften trådte i kraft i desember. 

Flytrafikken i India har opplevd en passasjervekst på 25 prosent de siste 12 månedene