Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

To sandaler får terningkast seks

Vi har testet sandaler for en aktiv ferie.

TERNINGKAST SEKS: Hyper Terrain III fra Ecco er en av to sandaler som får full pott i testen.  John Arne Tungen
TERNINGKAST SEKS: Hyper Terrain III fra Ecco er en av to sandaler som får full pott i testen. John Arne Tungen Vis mer

Sommer og varmere vær gjør det fristende å være mye utendørs. Tidligere har vi testet lette fjellsko, denne gangen har vi testet sandaler.

Vi har testet et godt utvalg av sandaler som er tiltenkt noe tøffere bruk enn kun å spasere til butikken for å kjøpe is, eller rusle langs en strand.

Flere av sandalene i denne testen kan være gode alternativer til tursko, og samtidig gi meget god lufting til føttene.

Vi har ikke tatt inn slippers eller sandaler med reimfeste mellom tærne. Dette siste fordi dette ikke gir mulighet til bruk av sokker. Sokker kan være aktuelt på kjølige kvelder, eller som beskyttelse av føttene om en skal gå langt. I forbindelse med ulike vannaktiviteter kan det også være aktuelt å bruke vanntette sokker for å spare føttene.

Vi satte også som krav at sandalene skulle ha en eller annen form for hælreim.

Testvinnere To av sandalene vi testet fikk terningkast seks.

Den ene er Hyper Terrain III fra Ecco, et glimrende valg til strandferie og reise.

Den andre som fikk toppskår er Venice H2 (dame) og Newsport H2 (herre) fra Keen, en solid og god allrounder som takler både vann, vandring og noe oppakning på ryggen.

Tre av sandalene fikk terningkast fem, nemlig Terra VG fra Ecco , Whisper (dame) og Kanyon (herre) fra Keen , og Terra FI 3 fra Teva

Gjennomføring av testen Vi har testet både dame- og herremodell på de fleste modellene der dette har vært tilgjengelig. Vi har i tillegg hatt to par av flere av modellene.

Seks erfarne testere har deltatt, og de har notert sine erfaringer hver for seg etter på forhånd fastsatte testmomenter. Stabilitet, stivhet og vridningsstabilitet er sammenlignet på alle modellene.

Vi har hatt de fleste sandalene inne til test over en periode på tre måneder, hvor de har vært brukt regelmessig til ulike aktiviteter både innendørs og utendørs, til daglig og på ulike reiser.

Vekt som er oppgitt er målt av oss, og er gjort på herremodell størrelse 43. Disse verdiene kan avvike noe fra det produsenten opererer med. Damemodell i størrelse 38 vil gjerne ligge rundt 120g - 160g under dette i vekt for de respektive sandalparene.

Dette har vi sett etter og vurdert Passform, komfort og stramminger/reimer
Hvordan har vi opplevd passform og komfort? Fungerer snøring og reimer godt?

Såle, støtte og beskyttelse
Gir sandalen tilstrekkelig støtte til variert bruk? Her er det først og fremst kvaliteten på sålen som avgjør. Rulle- og vridningsstabilitet, friksjon og gripeevne mot underlaget, og demping er vurdert. Hvor godt beskytter sandalen foten, både med tanke på hvordan den føles inn mot bar fot, men også fra sammenstøt mot trapper og stein.

Slitasje
Viser sandalene unormale tegn på slitasje? Sømmer, overgang mellom såle og overdel, og slitasjetegn på sålene og overdel, er vurdert.

Egenskaper i forbindelse med fukt
Sommer og ferie innebærer ofte kontakt med vann. Hvordan sandalene er tilpasset dette er vurdert.

Vekt
Vekt er alltid et viktig moment på utstyr som gjerne skal bæres i sekk, strandnett eller pakkes i koffert.

Les også:
Disse teltene kan du tenne bål i
Disse sykkelvognene er best i test
Ti billige pulsklokker

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Ecco Hyper Terrain III Beste til aktiv ferie og reise. Karakter: 6/6 Produsent: Ecco Norge Pris: 899 Keen Venice H2 (dame) og Newsport H2 (herre). Beste allrounder. Karakter: 6/6 Produsent: Norsk Fjellsport AS Pris: 999 Ecco Terra VG Solid, stabil og meget god gåkomfort. Karakter: 5/6 Produsent: Ecco Pris: 999 Keen Whisper (dame) og Kanyon (herre) Solid og god til aktiviteter i og ved vann. Karakter: 5/6 Produsent: Norsk Fjellsport AS Pris: 799 Teva Terra FI 3 Glimrende til vann og strand, men også en meget god allrounder. Karakter: 5/6 Produsent: Selected Brands Nordic AB Pris: 899 Helly Hansen The Bekk 3 God ferie og fritidssandal. Karakter: 4/6 Produsent: Helly Hansen Pris: 799 Nike Santiam 4 Mye for pengene. Karakter: 4/6 Produsent: Nike Pris: 500 Columbia Watu 2D Lett og pen fritidssandal. Karakter: 3/6 Produsent: Columbia Pris: 799